Kongo
Keskiarvo 2.97
2.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Kongo

Michael Crichton
Julkaistu: 1981 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Congo
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Eero Mänttäri. Sidottu, kansipaperi. SF, rajatapaus.

Aarniometsän kauhut ja avaruusajan teknologia kietoutuvat huikeaksi seikkailuksi Zinjin sinisten timanttien jäljillä!

Zinjin kadonnut kaupunki Kongon sydämessä oli muinoin tarunomaisista rikkauksistaa kuulu paikka, jossa orjatkin koristautuivat sinisillä timanteilla. Sittemmin kaupungin on valloittanut ”väkivaltainen ja tuntematon rotu, joka puhuu kuiskaten kaikille tuntematonta kieltä...”

Retkikunta, johon kuuluvat matemaatikko Karen Ross ja sosiologi Peter Elliott, panee kaiken alttiiksi tavoittaakseen nuo outoja sähkökipinöitä säihkyvät jalokivet ennen kuin ne joutuvat kilpailijan käsiin. Heillä on apuna uusin huipputekniikka – lasersäteet, satelliittiyhteydet, tietokoneiden hienoudet. Lisäksi heillä on mukana hurmaava gorillatyttö Amy, joka ”puhuu” kasvattajalleen merkkikielellä ja jonka vaisto vaaratilanteissa on melkein yliluonnollinen.

Mutta onko edes kaikesta siitä apua, kun vihamieliset kääpiöt tai raivon sokaisemat virtahevot hyökkäävät, kun heimosota riehuu, kun purkautuva tulivuori syöksee laavaa – ja kun metsän varjoissa vaanii tuntematon hirviöiden heimo, jonka tiedetään surmanneen retkikuntia. Viimeisen tuhotun retkikunnan jäljeltä olivat videonauhalle jääneet jähmettyneen gorillan kasvot...

muokattu 30.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansassa (Kevätuhrit, #2)Venäläisen lohikäärmeen tapausVedenpaisumuksen lapset22.11.63Wayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)

Kirja-arvioita (1)

Gil-Dúviel avatar
Kirjoittanut
4.0
Kiinnostavasti kirjoitettu kaiken kaikkiaan, pitää yllä mielenkiintoa ja jännitystä. Parasta kirjassa ovat kuvaukset ja pohdinnat gorilloista; Amy on suloinen. Vähiten kiinnostavaa on sodankäynnin teknologia ja politiikka. Muu yleinen tietotekniikkaa kiinnostaa, mutta on yli 30 vuotta vanhentunutta. En tiedä kuinka todenperäisiä kirjan kuvaamat tapahtumat ovat; ainakin annetaan kuva että kertoo tositapahtumista; en ole jaksanut ainakaan toistaiseksi selvittää asiaa. Kirja on laitettu kategoriaan science fiction. Kaiken kaikkiaan suosittelen kirjaa.
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
Niko
Uusin jäsen: Heidi Sulander
Jäseniä yhteensä: 9741