Mehiläisten historia (Ilmastokvartetti, #1)
Keskiarvo 3.71
3.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Mehiläisten historia

Maja Lunde
Julkaistu: elokuu 23, 2016 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Bienes historie
Käännetty englanniksi: The History of Bees
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream

Mehiläisten historia: Romaani. Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Katriina Huttunen. Kannen kuva: iStockphoto. Sidottu, kansipaperi.

Maailma ilman mehiläisiä.

Lumoava romaani mehiläisten katoamisesta, sukupolvien välisestä jännitteestä ja maailman tulevaisuudesta.

Vuosi 1857. Suurperheen isä William etsii elämälleen tarkoitusta. Kauan sitten haudattu kunnianhimo herää uudelleen, kun hän löytää mehiläisten kasvatuksen. Vuonna 2007 mehiläisfarmari George ymmärtää, että työlle ei löydy jatkajaa. Samaan aikaan mehiläiskuolemien aalto pyyhkii yli maailman, ja yksityinen muuttuu yleiseksi: millainen on maailma ilman mehiläisiä? Vuonna 2098 se on totta, ja kiinalaiset pölyttävät puita käsin. Tao toivoo pojalleen parempaa, mutta poika sairastuu ja katoaa. Kuka on vienyt hänet, ja miksi? Arvoitus kiertyy spiraalina takaisin kohti mehiläisopasta kirjoittavaa Williamia.

"Kerronta on tiivistä, elokuvallista ja huikean visuaalista – Maja Lunde on kirjoittanut poikkeuksellisen hienon ja tärkeän romaanin, joka herättää lukijassa sekä iloa että surua." – VG

”Loisteliasta kaunokirjallisuutta joka viihdyttää ja kiihdyttää.” – Fædrelandsvennen

"Joka päivä ei kohtaa esikoiskirjailijaa, joka uskaltaisi maalata suuren, eeppisen tarinan ajatuksia herättävästä ja ajankohtaisesta aiheesta. Tämä romaani kiehtoo lukijoita kaukana Norjan ulkopuolella." – Aftenposten

muokattu 29.07.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

BetoniporsasOuto hohto IIKarkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)Terveiset KutturastaTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 43 vierailijaa
Fievre, Pisania
Uusin jäsen: Sirpa Latvalehto
Jäseniä yhteensä: 9454