Luukellot
Keskiarvo 3.70
3.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Luukellot

David Mitchell
Julkaistu: syyskuu 1, 2017 (Sammakko)
Alkuperäinen nimi: The Bone Clocks
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: tähtifantasia-palkinto, world fantasy -palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

World Fantasy -palkinto 2015, Tähtifantasia-palkinto 2018. Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2018.

Luukellot, tavalliset kuolevaiset, on tuomittu rappeutumaan, menettämään otteensa elämän nautinnoista ja kuihtumaan, kuolemaan. Mitä jos tätä olemassaolon järkähtämätöntä kaavaa pääsisi peukaloimaan?

Pilvikartasto-romaanilla läpilyönnin maailmanmaineeseen tehneen kirjailijan häikäisevän upea romaani on sekä kaleidoskooppinen tarina epätavallisen naisen elämästä että metafyysinen mestariteos.

Vuonna 1984 kapinoiva ja surullinen teini Holly Sykes karkaa uneliaana maaseutukesäpäivänä omille teilleen kotoaan Gravesendistä, Englannista. Kuusikymmentä vuotta myöhemmin hän elää Irlannin länsirannikolla ja kantaa huolta tyttärentyttärestään rajun ilmastonmuutoksen runnellessa maailmaa. Vuonna 1991 Holly on tarjoilijattarena hiihtolomakohteen oluttuvassa Sveitsissä ja kohtaa sosiopaattisen opiskelijanuorukaisen. Vuonna 2003 Holly saa lapsen Irakin sodasta raportoivan toimittajan kanssa. Jäätyään leskeksi 2010-luvulla hänestä tulee itsekeskeisen, hiipuvan kirjailijan uskottu.

Henkilögalleria on vain osa tarinaa, sillä Hollyn elämää sekoittaa verkkainen sota, jota käyvät sieluja himoitsevat saalistajat ja luukelloja puolustavat kuolemattomat johtajanaan eräs tohtori Marinus. Holly tempautuu sotaan pelkkänä heittopussina – mutta paljastuuko hän sittenkin sodan lopputuloksen ratkaisevaksi aseeksi?

Englantilaisen David Mitchellin (s. 1969) fantasiarouheella silattu romaani on jännittävä ja ajatuksia herättävä teos. Kotisohvalle joka ilta vyöryvät uutiset nostavat kylmän hien otsalle: onko teoksen luoma kolkko kuva lähitulevaisuudesta sittenkään pelkkää kosmista satua?

”Useiden päähenkilöiden kuljettama, haastavan fatalistinen episodiromaani pohtii, mikä on ihmiselämässä kaikkein tärkeintä.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

”Haastava urbaanifantasiateos pohtii ihmisyyden rajoja ja ihmisenä olemista monien päähenkilöiden ja ajanjaksojen kautta.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 15.07.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Ihmissutta ken pelkäisi (Lammasdekkari, #2)Punainen kuningatar (Hopea, #1)Pimeyden kuiskaus (Manalan valtiaat, #4)Minun rakastajani (Mustan tikarin veljeskunta, #8)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748