Taivas
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Taivas

Piia Leino
Julkaistu: helmikuu 13, 2018 (S&S)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Jussi Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Kirjallisuuskilpailumme voittaja

Helsinki, 2058. Akseli työskentelee yliopistolla ja yrittää innottomasti selvittää, mikä on lamaannuttanut suomalaiset. Valon kaupungissa kansalaiset kyyristelevät asunnoissaan, eivät puhu, lapsia ei enää synny. Rajat on suljettu eikä tulevaisuutta ole. Lohduksi alamaisilleen Valo on antanut Taivaan, virtuaalisen tilan jossa vanha maailma elää kauniimpana ja lempeämpänä kuin koskaan.

Kun Akseli saa laajat käyttöoikeudet Taivaaseen, hänen maallinen ruumiinsa käy kalvakkaaksi ja voimattomaksi, sen ainoa tavoite on unohdus ja kuolema. Kunnes hän tapaa Taivaan niityllä naisen, johon haluaa tutustua myös reaalissa.

Taivas on lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jonka avaamia kysymyksiä ei tee mieli vaientaa. Lohduton sisällissodan jälkeinen Helsinki ja tilansa uudelleen valtaava luonto antavat haikeankauniit puitteet tarinalle, joka herättää vahvan tarpeen vaalia elämää, kaikkea sitä mikä on maailmassa tärkeintä.

Teos voitti Maailman laita -romaanikilpailun vuonna 2016.

muokattu 04.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Labyrintti (Maze Runner, #1)Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)Tarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli, #2)Hiekkasotilaat (Routasisarukset, #2)
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Daniil
Jäseniä yhteensä: 9643