Almuric
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Almuric

Robert E. Howard
Julkaistaan: lokakuu 7, 2019 (Oppian)
Alkuperäinen nimi: Almuric
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: tieteisfantasia

Alkuteos ilmestynyt jatkosarjana lehdessä 1939, kirjana 1964. Suomentanut Tuomas Kilpi. Nidottu.

Barbaarisoturi Conanin luojana tunnettu Robert E. Howard esittelee tässä fantasiaromaanissa uuden sankarin. Almuric on aitoa Howardia parhaimmillaan: toimintaa täynnä oleva vauhdikas seikkailu, jossa paha saa palkkansa ja mielikuvitukselliset hirviöt joutuvat maistamaan viiltävää terästä.

Koko aukio oli täynnä käsiä, jalkoja, irvistäviä irtopäitä, lihan riekaleita, sisälmyksiä, verilammikoita. Päät olivat kuin mustia palloja, jotka olivat kierineet varjoista valkoiselle marmorille; niiden hampaat irvistivät ja silmät kiilsivät heikosti kuutamossa. Jokin oli käynyt siivekkäiden miesten kimppuun, kun he istuivat tulen ääressä, ja repinyt heidät kappaleiksi. Lihan riekaleissa oli torahampaiden jälkiä, ja jotkin luut oli murskattu, ilmeisesti luuytimen vuoksi.

Hyinen värinä kulki selkäpiitäni pitkin. Millainen peto rikkoo luita tuolla tavalla? Mutta veristen jäänteiden sekamelska ei näyttänyt petojen aikaansaannokselta; se vaikutti liian kostonhaluiselta ja verenhimoiselta.

(muokattu 19.09.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä sydän (Mystic City, #2)Time Riders (Time Riders, #1)Autarkin linnoitus (Uuden auringon kirja, #4)Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 68 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723