Maailmojen murtaja

Victoria Aveyard
fantasia > korkea fantasia, nuoret
Maailmojen murtaja - Victoria Aveyard

Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Jussi Korhonen. Sidottu.

KUKA TARTTUU ASEISIIN, KUN SANKARIT OVAT KUOLLEET?

Pimeys on valtaamassa Allwardin. Viimeinen maailmat yhdistävä kehrä on sammunut jo tuhat vuotta sitten, ja sen myötä ovat katkenneet yhteydet eri ulottuvuuksien välillä. Nyt jokin on muuttumassa. Vallanhimoinen Taristan aikoo verenperintönsä voimalla avata kehrät, vapauttaa muinaisen jumaluuden ja syöstä maailman kaaokseen.

Jopa syrjäisessä satamakaupungissa asusteleva Corayne an-Amarat tuntee lähestyvän pimeyden. Pian totuus valkenee hänelle: hän on kehräverinen, Taristanin ainoa sukulainen ja muinaisen suvun viimeinen jäsen, joka voi pelastaa tuhoaan kohti ajautuvan maailman. Avukseen Corayne saa sekalaisen seurueen: Aseenkantajan, jonka on valittava kotinsa ja kunniansa välillä. Kuolemattoman, joka janoaa kostoa rikotun valan vuoksi. Verenhimoisen ja joukoistaan karkotetun palkkamurhaajan. Muinaisen noidan, joka verhoaa ennustukset arvoituksiksi. Väärentäjän, jolla on luurankoja kaapissaan. Palkkionmetsästäjän, jolla on mielessä kosto.

Heidän julma ja voittamaton vastustajansa, Hän Joka Odottaa, on päättänyt polttaa kuningaskunnat tuhkaksi. Tukenaan sillä on armeija, jollaista mikään maailma ei ole vielä nähnyt.

Maailmojen murtaja on Punaisen kuningattaren kirjoittajan uuden sarjan avausosa.

Victoria Aveyard on yhdysvaltalainen kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka Punainen kuningatar -fantasiasarja on ollut huikea menestys. Los Angelesissa asuva Aveyard on kertonut kirjoittavansa kirjojaan14-vuotiaalle itselleen: tytölle, joka rakasti Tarua sormusten herrasta, mutta joka ei pystynyt samaistumaan sen hahmoihin.

”Klassista fantasiaa uusille lukijoille sovitettuna.” – Kirkus Review

”Kun luin Maailmojen murtajaa toivoin vain yhtä asiaa: että se ei koskaan loppuisi. Mestarillista fantasiaa!” – Sabaa Tahir, kirjan An Ember in the Ashes kirjoittaja

”Uusi klassikko.” – Marie Lu, kirjan Skyhunter kirjoittaja

Keskustelua: Victoria Aveyard :: viestejä 2 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Black Friday: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kirjoista koodilla BLACK21 (voimassa 28.11.2021 saakka)

Julkaistu: syyskuu 13, 2021
Kustantaja: Aula & Co
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Realm Breaker
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: syyskuu 13, 2021