Pitkä marssi
Alkuteos ilmestynyt 1979 kirjailijanimellä Richard Bachman. Julkaistu suomeksi aiemmin teoksessa "Richard Bachman -kirjat 1: Raivo & Pitkä marssi", 1992, Tammi. Suomentanut Leevi Lehto. Elokuvakansi. Nidottu.
Lähitulevaisuuden dystooppisessa Amerikassa Ray Garraty osallistuu Pitkään marssiin, armottomaan koitokseen, jossa säännöt ovat julmat ja panokset korkeat. Sata teini-ikäistä osallistujaa marssii ennalta määrättyä tahtia päiväkausia, pysähtymättä kertaakaan. Voittaja saa himoitun palkinnon – mitä tahansa hän haluaa, koko loppuelämänsä ajan. Mutta maaliviivaa ei ole, voittaja on viimeinen pystyssä oleva. Jos vauhti laskee alle sallitun, saa varoituksen. Kolme varoitusta, ja peli on ohi – lopullisesti.
Pitkä marssi on Stephen Kingin Richard Bachman -nimellä kirjoittama menestyskirja vuodelta 1979. Kirjan pohjalta tehdyn The Long Walk -elokuvan ensi-ilta on 12.9.2025.
"Mielestäni kirja kuuluu Kingin parhaiden teosten joukkoon." – The Guardian
"Se resonoi edelleen... intensiivisesti ja riipaisevasti." – Vanity Fair
"Kirjailijanimestä riippumatta King lumoaa lukijan." – Chicago Sun-Times
"Kukaan ei kirjoita psykologista kauhua paremmin!" – Kirkus Reviews
"Pitkä marssi on selkäpiitä karmiva jännitystarina." – Risingshadow
Käyttäjät lukeneet myös
Stephen King
Stephen King (Yhdysvallat, s. 1947) on tuottelias ja suosittu kauhukirjailija. Kingin monissa teoksissa on havaittavissa selvä sanoma: joskus kohteena on perheväkivalta, joskus vanhusten huono kohtelu, joskus yleinen suvaitsemattomuus ja heikompien sortaminen.
Kingin perhe asui eri paikkakunnilla, kunnes he muuttivat pysyvästi Mainen Durhamiin. Koululainen Stephen luki innokkaasti EC Comicsin kauhusarjakuvia ja alkoi kirjoittaa itse tarinoita. Stephen valmistui lukiosta vuonna 1966 ja opiskeli englantia Mainen yliopistossa, mistä valmistui vuonna 1970. Vuonna 1971 hän avioitui Tabitha Sprucen kanssa. King työskenteli englanninopettajana ja hankki lisätuloja kirjoittamalla lehtinovelleja.