Risingshadow
  • Erik Mattsonin salaisuus

Erik Mattsonin salaisuus: -vain puhdas totuus

Erik Mattsonin salaisuus: -vain puhdas totuus - Erkki Kauhanen

Sähkökirja.

"Minä olen Erik Mattson. Minua hävettäisi kuulua sukuun, jolla ei ole mitään salattavaa. Jos kaikki minun omat toimeni kestäisivät päivänvalon, minua nolottaisi niin etten kehtaisi näyttää kasvojani. Joka on tehnyt vain sellaisia asioita jotka kestävät päivänvalon, ei totisesti ole koetellut rajoja. Hän ei ole katsellut kukkuloita kuin yhdeltä puolen. Monesti kaikkein kiinnostavimmat asiat ovat niiden takana. Kaikilla kunnon perheillä ja suvuilla on salaisuutensa. Ne joilla ei ole, eivät oikeasti ole eläneet. Minä säälin sellaisia sukuja. ..”

Erik Mattsonin salaisuus kertoo helsingeistä, ei siitä yhdestä ja samasta jonka me useimmat tunnemme, vaan sellaisista jotka ovat useimmille tuntemattomia. Ja jos Hugh Everett III oli oikeassa, niitä on paljon, ehkä äärettömästi, ja jotkut niistä poikkeavat tästä meidän helsingistämme paljon, jotkut vain niin vähän, että eroa voi olla vaikea huomata.

Kirja on omistettu Hugh Everett III:lle, joka vuonna 1982 kuoli turhautuneena ja syrjässä fysiikan akateemisesta yhteisöstä, 27 vuotta sen jälkeen kun hän fysiikan opiskelijana ensimmäisen kerran esitti opettajalleen John Archibald Wheelerille radikaalit ajatuksensa kvanttifysiikan aaltofuktioiden romahtamisesta tavalla, jossa havaitsija kahdentuu -ja siis maailmankaikkeus haarautuu. Wheeler piti teoriaa nerokkaana, mutta ei pitänyt Everettin käyttämästä verbistä ’split’, ja kehotti muuttamaan sen, jotta se ei turhaan karkottaisi vähäisempiä ajattelijoita pois teoriasta, joka on filosofisesti syvä ja mielenkiintoinen. Itse teorian suosio on sittemmin vaihdellut, mutta näyttää taas viime aikoina nousseen esiin keskustelussa, kun tutkijat koettavat ymmärtää eräitä kvanttimaailman kummallisuuksia.

Kirja on saatavissa vain sivuston Hypnozonekirjat kautta.

Adlibris: tarkista saatavuus

ScifiVaihtoehtohistoriaKotimainenOmakustanne
Julkaistu: joulukuu 31, 2025 (Hypnozonekirjat)

Kirjan tilaus

Joutsenlaulu
★ 6.86 / 7
Krysa
★ 7.76 / 16
Tulevaisuuden historia (Matkalla tähtiin #1)
★ 7.20 / 10
Kesämaa
★ 6.82 / 17
Eedenistä länteen (Eeden-trilogia #1)
★ 6.56 / 9
22.11.63
★ 8.22 / 48

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Erkki Kauhanen

Erkki Kauhanen (s. 1957) on espoolainen biologi ja toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Yleisradion tiede- ja kulttuuritoimittajana sekä radion tiedetoimituksen päällikkönä. Kauhanen on matkustellut laajasti Euroopassa ja Etelä-Amerikassa ja asunut muun muassa Tukholmassa ja useita vuosia Vietnamissa.

Kuva: Heini Lehväslaiho

Muita teoksia kirjailijalta Erkki Kauhanen

Kuninkaan uni - Jumalten kirja (Segrfell-sarja #6)
ei arvioita
Kaksi kuningasta - Gorgien kirja (Segrfell-sarja #5)
⧗ 7.00 / 1
Jumalten paluu - Mirenin ja Naramirin kirja (Segrfell-sarja #4)
ei arvioita
Rottien jaarli - Darianin kirja (Segrfell-sarja #3)
Aurinkokaupunki (Octolution #2)
ei arvioita
Uusi kuningas – Gortin kirja (Segrfell-sarja #2)
ei arvioita
Octolution 2027 (Octolution #1)
ei arvioita
Segrfellin Musta andi – Helanin kirja (Segrfell-sarja #1)
ei arvioita
Segrfellin unikuningas (Segrfell-trilogia #1)
★ 7.58 / 14

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja