Risingshadow

Kolmannen asteen yhteys

Kolmannen asteen yhteys - Steven Spielberg
  ★ 3.66 / 3
1★2★13★24★5★6★7★8★9★10★

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Aarne T. K. Lahtinen. Nidottu.

Me emme ole yksin...

Olemme hetkessä jälkeen huomisen... maapallon historian suurin seikkailu on alkanut. Ihmiskunta valmistautuu ottamaan vastaan KOLMANNEN ASTEEN YHTEYDEN.

Claude Lecombelle, kansainvälisen tiedemiesryhmän johtajalle, se merkitsee maailman joka kolkalle ulottuneiden vaiheikkaiden tutkimusmatkojen huippukohtaa.

Jillian Guilerille se merkitsee viimeistä epätoivoista mahdollisuutta löytää pieni poikansa, joka katosi jäljettömiin heidän elämänsä kummallisimpana yönä.

Roy Nearylle se merkitsee vastausta hämmentävään arvoitukseen, joka on vähä vähältä ajanut hänet lähelle mielenvikaisuuden rajaa.

Ja koko muulle ihmiskunnalle se merkitsee maailmanhistorian dramaattisimman jakson alkua, joka voi johtaa vain yhteen väistämättömään johtopäätökseen:

ME EMME OLE YKSIN!

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Ei rekisteröitymistä - Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!
Muokannut 29.12.2014
Luokitus: Scifi, Elokuva
Julkaistu: 1978 (Tammi)
Alkuperäinen nimi 'Close Encounters of the Third Kind'

Steven Spielberg

Steven Spielberg (s. 1946) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja. Hänen tieteiselokuvansa Kolmannen asteen yhteys oli Oscar-ehdokkaana. Spielbergin isä oli tietokoneen kehittämisessä mukana ollut sähköinsinööri ja hänen äitinsä oli muusikko. Niinpä elokuvassa maapallon tieteilijät viestivät avaruusolentojen kanssa soittamalla musiikkia tietokoneilla.

23.11.2024
Eija avatar
Eija
Kirjoja 1426, Kirja-arviot 418, Viestit 1390
★★★☆☆☆☆☆☆☆ 3 / 10

Tämä elokuvasta tehty kirjaversio oli kömpelö. Ainakin tarinan alku oli sekavasti kerrottu ja suomentajan sanavalinnat ja lauserakenteet oli kummallisia ihan huvittavuuteen asti. Häiritsevää, kun tuli kiinnitettyä liikaa huomiota kömpelöön kirjoitukseen, jolloin itse tarinan seuraaminen kärsi. Ei se tarinan juonikaan ollut kovin kummoinen. (11.1.2023)

Takaisin ylös
  • Risingshadow
  • Selaa
  • Steven Spielberg
  • Kolmannen asteen yhteys
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.

Tietosuoja