Huomispäivän uutisia
Alkuteos ilmestynyt 1890.
1. laitos: Ihannemaa. Saksasta suomentanut J. K. Kari. Työväen kustannus Oy, 1900.
2. laitos: Huomispäivän uutisia. Suomentanut Ville-Juhani Sutinen. Savukeidas, 2008.
Nidottu.
Monialainen englantilainen taiteilija, arkkitehti, kääntäjä ja yhteiskuntakriitikko William Morris (1834–1896) kirjoitti 2000-luvun alun Lontooseen sijoittuvan kaunokirjallisen pääteoksensa Huomispäivän uutisia (1890) viestiksi aikalaisilleen ja etenkin tuleville sukupolville. Teknologinen konservatiivi ja nostalginen utopisti Morris sommittelee teollistuneen ja itsekkään uhkapelien maailman vastineeksi ekologisen sosialistisen utopian, jossa kapitalismin sairaudesta on parannuttu uuteen yhteisöllisyyteen. Kaunokirjallinen kerronta yhdistyy dialogiseen filosofiaan ja yhteiskuntateoriaan, lopputuloksena on teos, joka rakentaa uuden Lontoon myös oman tärvellyn nykyisyytemme kääntöpuoleksi. Huomispäivän uutisia on Homeroksen kääntäjän oma odysseia Thamesia myöten uljaaseen vanhaan maailmaan.
Suomentaja Ville-Juhani Sutinen on laatinut teokseen esseistisen esipuheen ja viiteosion.
William Morris
William Morris (Britannia, 1834–1896) oli englantilainen taiteilija, muotoilija, arkkitehti, kirjailija, runoilija, kääntäjä ja yhteiskuntakriitikko. William Morris on nykyaikaisen fantasian isä. Romantikko Morrisin kynästä lähti keskiaikaisen kirjallisuuden hengessä kirjoitettuja runollisia seikkailutarinoita. Morrisin teokset vaikuttivat muun muassa J. R. R. Tolkieniin.
Ainoa Morrisilta suomennettu kirja on ihanneyhteiskunnan kuvaus Huomispäivän uutisia (1890). Morris kirjoitti 2000-luvun alun Lontooseen sijoittuvan kaunokirjallisen teoksensa viestiksi aikalaisilleen ja etenkin tuleville sukupolville. Hän sommittelee teollistuneen ja itsekkään uhkapelien maailman vastineeksi ekologisen, yhteisötalouteen perustuvan yhteiskunnan, jossa pääomatalouden sairaudesta on parannuttu uuteen yhteisöllisyyteen.