Siriuksen lähettiläs
Kansi: Toivo Fahlenius. Sidottu.
Uhka avaruudessa ja Kadonneet kuussa -kirjoista tutut nuorukaiset Jaakko Halla ja punatukkainen Pat ovat suorittamassa asevelvollisuuttaan planeetta Venuksella, kun yhtäkkiä saapuu hälyttävä tieto: maapallolla on puhjennut vallankumous!
Pojat ottavat viipymättä kurssin kohti Maata ottaakseen paikkansa poliisiarmeijan riveissä. keskellä tyhjää avaruutta tie nousee äkkiä pystyyn. Heidän rakettinsa sinkoutuu toimintakyvyttömänä kohti tuntematonta määränpäätä, ja he itse huomaavat joutuneensa tekemisiin kokonaan toisesta maailmasta saapuvan merkillisen olennon kanssa.
Patin nokkeluus pelastaa kuitenkin tilanteen, ja vallankumoukselliset huomaavat taistelevansa yliluonnollisia voimia vastaan. Mutta vielä on odottamassa monta huimaa seikkailua ennen kuin kamppailu ratkeaa – ja ratkeisu saa pojat itsensäkin haukkomaan henkeään!
Osmo Ilmari
Osmo Ilmari, oikealta nimeltään Osmo Ilmari Lampinen, 1927–1999, oli toimittaja, joka kirjoitti 1950-luvulla nuorten tieteiskirjoja. Hänen parhaimpanaan pidetään romaania Planeetta Logos (1959). Osmo Ilmari julkaisi myös Portissa kuusi novellia 1988–1996.
Kirjallisuutta
Kotimaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita. Toimittaneet Vesa Sisättö ja Toni Jerrman. BTJ Kirjastopalvelu, 2006.