Uhka avaruudesta
Uhka avaruudesta: Seikkailuromaani. Kannen kuva: N(ils) O(lof) Mether-Borgström. Sidottu.
Nuorten Kirjan palkintolautakunnan kunniamaininta.
Osmo Ilmari
Osmo Ilmari, oikealta nimeltään Osmo Ilmari Lampinen, 1927–1999, oli toimittaja, joka kirjoitti 1950-luvulla nuorten tieteiskirjoja. Hänen parhaimpanaan pidetään romaania Planeetta Logos (1959). Osmo Ilmari julkaisi myös Portissa kuusi novellia 1988–1996.
Kirjallisuutta
Kotimaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita. Toimittaneet Vesa Sisättö ja Toni Jerrman. BTJ Kirjastopalvelu, 2006.
Tykkäsin tästä kirjasta. Hyvin tyypillinen 1950-luvun nuorille tarkoitettu tieteiskirja. Oivallisia keksintöja kuten ongenvapa ja muutama muu on mielestäni hyvin tyypillisiä. Maailman järjestyksenvalvojat ovat melkein kuin diktatuuri mutta hyvä diktatuuri kun taas kapinalliset ovat ilkeitä, likaisia ja oikeita roistoja. (lukiessa nauroin ääneen kun kuvittelin vähän aikaan lukevani Star Wars nuorten kirjan jota on kirjoittanut Imperiumissa asuva insinöörikirjailija) Pojat ovat neuvokkaita ja melkein aikuisia vaikka ovat vain poikia ja insinöörit osaavat ja tietävät kaiken. Pulpkirja parhaimmasta päästä. Osmon kirjoissa on hauskaa se että hän vaikuttaa kehittyvän joka kirjan jälkeen.