Risingshadow

Stravaganza: Kukkien kaupunki

Stravaganza #3 / 6 ✓
Stravaganza: Kukkien kaupunki (Stravaganza #3) - Mary Hoffman
★ 7.82 / 129

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Peter Bailey ja Ian Butterworth. Sidottu.

Seitsemäntoistavuotias Sky löytää kotioveltaan kauniin lasipullon. Hän nukahtaa se kädessään ja päätyy munkkiluostariin muinaiseen Gigliaan, joka muistuttaa hämäävästi Firenzeä. Sky saa tietää olevansa stravagantti, joka kykenee matkustamaan ulottuvuudesta toiseen, nykypäivän Englannista 1500-luvun Taliaan.

Sky saapuu keskelle tulenarkaa tilannetta. Gigliassa järjestellään mahtavia häitä, joissa vihitään neljä di Chimicien hallitsijasuvun nuortaparia. Häät tietävät myös levottomuuksia: di Chimicin ja Nuccin sukujen keskinäinen kauna saattaa leimahtaa liekkiin minä hetkenä hyvänsä. Bellezzan kaunis herttuatar Arianna on saapumassa häävieraaksi, ja Niccolò di Chimicillä on hänelle vertahyytävä ehdotus. Siksi kaupunkiin kootaan myös stravagantteja estämään mahdollinen verenvuodatus.

Kaksi maailmaa, nykypäivä ja menneisyys kietoutuvat jälleen toisiinsa Mary Hoffmanin maagisen trilogian kolmannessa osassa. Aikaisemmin ovat ilmestyneet Stravaganza, Naamioiden kaupunki ja Stravaganza, Tähtien kaupunki.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuus
Julkaistu: marraskuu 1, 2005 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: City of Flowers
Kirja-arviot ja kommentit (5)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
★ 9.22 / 23
Käärmeenlumooja (Faunoidit #1)
★ 8.80 / 266
Uinuvien kirjojen kaupunki (Zamonia)
★ 8.76 / 101
Skandar ja yksisarvisvaras (Skandar #1)
★ 8.76 / 12
Liikkuva linna (Howlin maailma #1)
★ 8.66 / 355
Varjojen kaupungit I–III (Varjojen kaupungit)
★ 8.64 / 88
Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää (Zamonia)
★ 8.64 / 142

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Mary Hoffman

Mary Hoffman (s. 1945) on englantilainen lasten- ja nuortenkirjailija. Hän on opiskellut kirjallisuutta Cambridgen yliopistossa. Hänen ensimmäinen kirjansa julkaistiin vuonna 1975.

Kirjallisuutta

Mervi Koski: Ulkomaisia nuortenkertojia 2. BTJ Kirjastopalvelu, 2006.

Kuva: Jukka Uotila

Stravaganza

Stravaganza sisältää 6 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Stravaganza: Naamioiden kaupunki (Stravaganza #1)
★ 7.94 / 179
Stravaganza: Tähtien kaupunki (Stravaganza #2)
★ 7.82 / 140
Stravaganza: Kukkien kaupunki (Stravaganza #3)
★ 7.82 / 129
Stravaganza: Salaisuuksien kaupunki (Stravaganza #4)
★ 7.70 / 79
Stravaganza: Laivojen kaupunki (Stravaganza #5)
★ 8.04 / 53
Stravaganza: Miekkojen kaupunki (Stravaganza #6)
★ 7.04 / 32

06.12.2016
people avatar
people
Kirjoja 17, Arviot 15
★★★★☆☆☆☆☆☆ 4 / 10

Mielestäni tämä kirja ei ollut mikään paras mahdollinen. En oikeastaan pidä Skysta ja minun oli vaikea hahmottaa hänen ulkonäkönsä ja suhteet muihin ihmisiin. Edelliset osat olivat parempia ja petyin siksi tähän kirjaan.

19.07.2015
WindWizard avatar
WindWizard
Kirjoja 31, Arviot 23, Viestit 3
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

En sano yhtään pahaa sanaa kirjasta, Skysta en hirveästi pitänyt, mutta Georgia on ihan hyvä, ja Luciano vielä parempi. Juoni liikkui vähän tahmeasti, mutta kyllä se siitä parantui. Hieno kirja, Veli Sulien on upea henkilö.

13.10.2007
Mirel avatar
Mirel
Kirjoja 46, Arviot 2
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Hoffmanin kukkien kaupunki on todella mukaansa tempaava kirja, siinä on jännitystä, huumoria ja hiukan myös romantiikkaa. Tuttujen ja myös uusien henkilöiden elämään uppoutuu täysin. Erityisesti pidin kirjassa Nicon(entinen Falco) ja Georgian henkilöhahmoista, joihin olin ihastunut jo tähtien kaupunki kirjassa. Kirjan ainut huono puoli on kenties se, että tarinan tapahtumissa ei ole samanlaista logiikka ja selkeyttä kun ennen, kun kaikki tapahtumat tuntuivat olevan "ennalta määrätty".

14.01.2014
Nage avatar
Nage
Kirjoja 126, Arviot 126
Sisältää juonipaljastuksia

Tämä oli ehkä paras sarjan kirjoista sillä tässä ihmiset saivat vihdoin kerrottua tunteensa toisilleen. Kirjassa oli muutenkin sopivasti tapahtumia ja Arianna & Luciano sekä Georgina & Nikc parhaat parit ikinä!

08.03.2013
Celestine avatar
Celestine
Kirjoja 234, Arviot 50, Viestit 430
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Tää on ehkä paras Stravaganza. Vaikka ensin inhosin Skytä ja kirja tuntui liikkuvan tosi tahkeasti, lopulta uppouduin kirjan maailmaan täysin. Rakastan tätä lopun verenvuodatuksesta huolimatta!<3

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja