Fruits Basket
Alkuteos ilmestynyt 1999–2006. Suomentanut Antti Kokkonen. 23 osaa, ilmestynyt 2008–2010. Nidottu. Lajityyppi: shojo.
Kohtalon kolhima, asunnottomaksi jäänyt lukiolaistyttö Tooru Honda päätyy asumaan suositun mutta viileän luokkatoverinsa taloon. Pian hänelle selviää syy nuorukaisen eristäytyvään luonteeseen: tämä kuuluu sukuun, jonka jäsenet muuttuvat joksikin kiinalaisen eläinradan eläimeksi syleillessään vastakkaista sukupuolta! Alkaa hulvaton yhteiselämä, joka jättää jälkensä jokaiseen talon asukkaaseen...
Natsuki Takaya
Natsuki Takaya on japanilainen mangapiirtäjä. Hänen tunnetuin teoksensa on vuosina 1999–2006 ilmestynyt Fruits Basket.
Linkkejä
Sami Karilainen: Fruits Basket. Anime-lehti 2008.
Jarkko Sikiö: Fruits Basket. Kvaak.fi 2.12.2008.
Janne Kemppi: Fruits Basket. Japan pop 3/2009. (PDF)
Todella ihana manga. Ihana kertomus ystävyydestä, rakkaudesta, kiusaamisesta ja syrjimisestä. Tooru, Kyoo, Yuki, Haru, Mimoji… Teitä tulee kova ikävä :)
Mangan lukemisessa pidän erityisesti siitä, että se on täynnä huumoria ja hauskoja hahmoja, jotka jäävät mieleeni. Fruits Basket oli täynnä hauskoja kohtia joita muistelen vieläkin lämmöllä. Hahmot ovat mielenkiintoisia ja jäävät mieleen. Suomennos on hyvä. Aion ehdottomasti lukea kaikki 23 Fruits Basketin osaa uudelleen, kun lukemisesta on kulunut hetki. Kannattaa lukea ehdottomasti! Varsinkin jos haluat nauraa ja hymyillä!
Tämä oli ensimmäinen lukemani manga-sarja, ja tänkin lukemiseen minua innoitti sarjasta tehty anime, joka jää ärsyttävällä tavalla kesken. Halusin toki tietää miten henkilöille käy, ja niinpä päädyin ostamaan ja lukemaan kaikki sarjan 23-osaa. Manga oli hyvä. Täynnä huumoria ja odottamattomia käänteitä sekä todella mieleenpainuvat hahmot. Suosittelen lukemaan.
Koko sarja (23 kirjaa) on suomennettu, niissä on hyvä käännös ja muutenkin suurimmaksi osaksi laadukas toteutus. Sarja käsittelee monia erilaisia syitä syrjityksi tulemiseen ja siitä selviämiseen. Se on sekä koskettava että hauska.
Sarja on ollut hyvinkin mielenkiintoinen ja juoni ollut uppoava. Varsinkin kun kirjassa käsitellään välillä aika syvällisiäkin asioita, sekä hahmojen historiaa. Hyvin koskettava kirjasarja Takayalta.
Tykkäsin kirjasta tosi paljon,mutta harmittaa nyt kamalasti että hotkaisin sen niin nopeasti koska ilmeisesti ei kirjasta ole tullut jatkoa, ainakaan suomennettuna. Mukava juoni joka tempasee mukaansa, ja huumori upposi !