Luupäät 7: Aavepiirit
Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Jorma Penttinen. Nidottu.
Pitkään uinunut tulivuori purkautuu ja vapauttaa ikivanhan pahuuden. Maa hautautuu nokeen ja tuhkaan. Luupään serkukset, Olga-mummo ja Venla joutuvat taistelemaan outoja voimia ja rottaolioioita vastaan päästäkseen tarunhohtoiseen Atheiaan. Matkaa varjostaa mahtiaan kasvattava heinäsirkkojen herra. Vaarallisia ovat myös aavepiirit, joiden sisään ei saa astua...”Luupäitten suurin viehätys piilee tunnelmassa,
joka rakentuu vasta matkan varrella. Herttaisuuteen sekoittuu synkeitä
puolia. Huumori ja vakavuus lyövät kättä ja syventävät toisiaan.” – Harri Römpötti, Helsingin Sanomat
”Olen vuosien varrella lämmennyt entistä enemmän Smithin
Luupää-tarinoille, mutta olin silti suorastaan yllättänyt, miten paljon
pidin Aavepiiristä. Se on erinomainen seikkailu- ja fantasiasarjakuva,
jonka luulisi viehättävän niin fantsuväkeä, ankisteja tai vain
mainioista sarjakuvakerronnasta nauttivia.” – Otto Sinisalo, Katuoja
”Smithin luoma todellisuus on yhtäaikaisesti hauska, pelottava ja
mielenkiintoinen, jolloin lukijan onnelliseksi tehtäväksi jää vain
ajelehtia hyvän tarinan pyörteissä.” – Lauri Hirvonen, Lapin Kansa
”Smith punoo mutkikasta eeposta, jossa on kosolti fantasian lumoa. Luupäät sopii hyvin sekä aikuis- että lapsilukijoille.” – Vihreä Lanka
Käyttäjät lukeneet myös
Jeff Smith
Jeff Smith (s. 1960) on yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija. Smith syntyi McKees Rockissa Pennsylvaniassa, mutta perhe muutti jo hänen lapsuudessaan Columbukseen Ohioon, missä hän asuu edelleen. Smith opiskeli Ohio State Universityssa. Vuonna 1986 hän oli mukana perustamassa mainostuotantoon keskittynyttä animaatiostudiota. Smith on työskennellyt myös Disneyn animaatiostudiolla.
Jeff Smith päätti ryhtyä sarjakuvapiirtäjäksi yhdeksänvuotiaana, kun eräs luokkatoveri toi kouluun näytille Walt Kellyn Pogo-sarjakuvia. Smith alkoi piirtämään niiden innoittamia sarjakuvia, joista syntyi myöhemmin Smithin tunnetuin luomus Luupäät. Päähenkilöinä olivat Luupään serkukset, jotka asustivat hiukan Carl Barksin Ankkalinnan kaltaisessa maailmassa. Tarinoiden juonet keskittyivät usein rikkaan Tahvo-serkun aarteiden suojelemiseen.