Amerikan vampyyri
Alkuteos ilmestynyt 2010. Tarina: Scott Snyder, Stephen King. Kuvitus: Rafael Albuquerque. Värit: Dave McCaig. Sidottu.
Purevaa vampyyriviihdettä.
Skinner Sweet on ovela, häikäilemätön ja karski kuin
kalkkarokäärme. Tavallisen häijyssä olomuodossaan hän maineeltaan
kavala, mutta ensimmäisenä Amerikan kamaralla luotuna vampyyrina hän on
ennen kaikkea muuta kuin tavanomainen yön kulkija. Vahvempi ja hurjempi
auringosta voimaa saava Sweet on ensimmäinen uuden aallon verenimijä:
Amerikan vampyyri.
Neljäkymmentäviisi vuotta haudasta nousunsa
jälkeen Sweet löytää itsensä 1920-luvun Los Angelesista, missä
Hollywoodin kirkkaat valot vetävät nuoria ja kauniita puoleensa
magneetin lailla. Pelissä ei kuitenkaan ole pelkästään ihmisten ahneus,
kuten nuori elokuvatähteydestä haaveileva näyttelijätär Pearl Jones saa
pian karvaasti kokea. Unikuvien muuttuessa veriseksi painajaiseksi
ainoan mahdollisuuden hengissä selviämiseen ja avaimet kostoon tarjoaa
kukapa muu kuin Skinner Sweet.
Kauhun ylipappi Stephen King ja
sarjan luoja Scott Snyder ovat punoneet vuosikymmeniä kattavan tarinan
Yhdysvaltain laajenemisesta ja epäkuolleiden evoluutiosta. Tuloksena on
Rafael Albuquerquen upeasti kuvittama Amerikan vampyyri. Sarjakuvan
lisäksi kirja sisältää luonnoksia, käsikirjoitusnäytteitä sekä
vaihtoehtoisia kansia. Uudesta esipuheesta vastaa King.
Stephen King
Stephen King (Yhdysvallat, s. 1947) on tuottelias ja suosittu kauhukirjailija. Kingin monissa teoksissa on havaittavissa selvä sanoma: joskus kohteena on perheväkivalta, joskus vanhusten huono kohtelu, joskus yleinen suvaitsemattomuus ja heikompien sortaminen.
Kingin perhe asui eri paikkakunnilla, kunnes he muuttivat pysyvästi Mainen Durhamiin. Koululainen Stephen luki innokkaasti EC Comicsin kauhusarjakuvia ja alkoi kirjoittaa itse tarinoita. Stephen valmistui lukiosta vuonna 1966 ja opiskeli englantia Mainen yliopistossa, mistä valmistui vuonna 1970. Vuonna 1971 hän avioitui Tabitha Sprucen kanssa. King työskenteli englanninopettajana ja hankki lisätuloja kirjoittamalla lehtinovelleja.
Amerikan vampyyri
Sarjakuvan suomentaminen jätettiin kesken.
Amerikan vampyyri sisältää 2 kirjaa.
Pääsarja Vertigon sarjakuvat
Tämä sarjakuva oli hyvännäköinen, helppolukuinen ja kiinnostava vampyyritarina. Sarjakuvassa seurataan toisaalla Pearl Jones nimistä nuorta naista 1920-luvun Yhdysvalloissa, missä hän menee juhliin, joihin ei olisi ollut syytä mennä. Toisaalla taas seurataan Skinner Sweet nimisen lainsuojattoman historiaa ja kehitystä vampyyriksi. Ja kuten voi olettaa, näiden kahden hahmon tiet risteävät tarinassa. Minä henkilökohtaisesti pidin enemmän Pearlin tarinasta ja hahmosta, vaikkakin Skinner Sweet on omalla tavallaan kiehtova, mutta hiukan liian stereotyyppinen pahisvampyyrihahmo.