Hän joka ei pelkää
Sidottu.
Mitä tapahtuu, kun tiukasti valvottuun yhteiskuntaan astuu muukalainen? Pysähdyttävä tarina tulevaisuuden maailmasta.
Kirai-poikaa syytetään pienen sisarensa tapaturmaisesta kuolemasta, ja heimo hylkää hänet ajelehtivaan ruuheen. Reservaatin pojan löytää valvotussa ja ohjaillussa yhteiskunnassa elävä perhe, jonka arjen muukalainen sotkee pahasti.
Sisarukset Asisi ja Rei elävät tiukasti säädeltyä arkea. He kiinnostuvat Kiraista ja alkavat pohtia oman elämänsä mielekkyyttä ja raameja. Kenellä on oikeus päättää kaikkien muiden tulevaisuudesta? Mitä tapahtuu niille, jotka rikkovat normeja?
Reeta Aarnio(s. 1971) on yläkoulun äidinkielen opettaja ja yksi Otavan yläkoulun äidinkielen oppikirjan Särmän tekijöistä. Uutta yhteiskunnallisuutta edustava Hän joka ei pelkää puhuttelee vapauden kysymyksiä ja maailman tilaa pohtivia nuoria. Aarnion kiitetyn lasten fantasiasarjan kolmas osa Virvatulen vartijat sai Lukuvarkaus -palkinnon.
Reeta Aarnio
Reeta Aarnio (s. 1971 Helsingissä) on opiskellut Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta, suomen kieltä, kasvatustiedettä ja folkloristiikkaa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi vuonna 1999. Aarnio asuu Helsingissä ja hänellä on kolme tytärtä. Hän toimii äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana Aleksis Kiven peruskoulussa.
Reeta Aarnion esikoisteos, fantasiaseikkailu Maan kätkemät ilmestyi vuonna 2008. Aarnio on kertonut saaneensa ajatuksen Maan kätkemiin, kun hän alkoi kuvitella, minkälaisia fantasiaolentoja voisi olla juuri Suomessa. Muinaiset suomalaiset ajattelivat, että kaikilla asioilla oli henkiä ja haltijoita. Tämä ilmeni taikavoimana, väkenä. Suomalaisen kansanperinteen hahmoista sarjoissa esiintyvät muun muassa näkit, metsänneidot ja nyrkäs, metsän eläimien suojelija.
Kirjan henkilöiden eriäviä mielipiteitä ja suhteita oli mielenkiintoista seurata ja aloin pohtia, millaista elämä tulevaisuudessa oikeasti tulee olemaan. Lopussa jäi mieltäni kaihertamaan, mitä Kiraille ja Asasille tapahtuu jatkossa. Jos aloittaa kirjan, suosittelen myös lukemaan sen loppuun asti.
Kirja ei herättänyt kiinnostustani alussa ja harkitsin sen kesken jättämistä, mutta nyt olen iloinen, että luin sen loppuun. Jos olet lukemassa tätä kirjaa eikö mielenkiintosi meinaa säilyä yritä jatkaa lukemista ja lue se loppuun. Pidin kirjan tarinasta, henkilöistä ja tekstistä. Oli mukavaa vaihtelua lukea tulevaisuuden kirja, sillä en niistä erityisemmin pidä. Kirjoitustyyli jäi minulle hiukan arvoitukseksi, mutta siitä huolimatta se oli minun mieleeni. Lyhyet tarinat mitä lukujen välissä oli, olivat kiva lisäys, mutta ehkä hiukan turha. Toisaalta tykkäsin lukea niitä. Luin kirjan kohtuullisen nopeasti, eli sen ei tarvinnut viikkoja mielessäni lojua. Ei ihan päivän, kahden päivän nopeaa lukemista. Toisaalta ehkä pidempi lukuaika olisi ollut parempi, koska sillon olisin saanut sisäistettyä ideaa paremmin. No, jokainen omalla tyylillään. Suosittelen!