Ja hän huutaa: Splatterpunk-antologia
Toimittaneet Juha Jyrkäs ja Tuomas Saloranta. Julkaistu yhteistyössä Kuoriaiskirjojen ja URS:n kanssa. Nidottu.
Sisällys:
- Jussi Katajala: Orava osansa ottaa
- Shimo Suntila: Jake Cannon vastaan veriviholliset
- herrah: Mies junassa
- Jussi K. Niemelä: Lebensraum
”Olen täynnä, mutta syön silti munasarjat jälkiruoaksi, vaginan ja vitun vielä päälle. Vitun ihana maku jää suuhuni, spermani maistuu seassa. Tämä on elämän tarkoitus.” – Jussi K. Niemelä: Lebensraum
Splatterpunk on kauhukirjallisuuden räävittömin, kapinallisin ja väkivaltaisin alagenre, jonka kukoistusaika oli 80- ja 90-luvuilla. Miltä näyttää splatterpunk 2010-luvulla, kotimaisten kirjoittajien toteuttamana?
Kokoelman tarinoissa ruumiineritteet lentävät, seksuaaliset perversiot nousevat pintaan, musta huumori kasvattaa tummimmat kukkansa ja pinnan alla kytee voimakas viha vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä kohtaan.
Mukana menossa on suomalaisen uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion tunnetuimpia nimiä, kuten Juri Nummelin, Jussi Katajala, Jussi K. Niemelä ja Markus Harju.
Tuomas Saloranta
Helsinkiläinen Tuomas Saloranta (s. 1977) on julkaissut kertomuksia vuodesta 2007 eri lehdissä ja antologioissa. Saloranta on kirjallisen liikkeen nimeltä uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio perustaja ja hän on toiminut pienkustantajana.