Risingshadow

Pimeys laskeutuu

Selviytyjät #3 / 6 ✓
Pimeys laskeutuu (Selviytyjät #3) - Erin Hunter
★ 8.08 / 14

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Veli-Pekka Ketola. Sidottu.

Onko kaikkien koirien seistävä yhdessä rintamassa?

Väkivaltaisten taistelujen jälkeen näyttää siltä, että hihnakoirien ja villin lauman on yhdistettävä voimansa selviytyäkseen. Villin lauman hurja johtaja suostuu vastentahtoisesti siihen, että Bella ja muut hihnakoirat liittyvät hänen laumaansa. Kun Lykyn toimet paljastuvat, hänet häädetään laumasta ja hänen käsketään olla koskaan palaamatta.

Lykky yrittää nauttia vapaudestaan, mutta metsä ja tuhoutunut kaupunki ovat liian vaarallisia yksinäiselle koiralle. Ruokaa ja puhdasta vettä ei ole saatavilla, ja lisäksi taivaalle alkaa kerääntyä myrkyllisiä mustia pilviä... Ensimmäistä kertaa sitten Suuren murahduksen Lykky kaipaa epätoivoisesti toisia koiria rinnalleen, mutta onko jo liian myöhäistä?

Selviytyjät (Survivors) on Erin Hunterin eläinfantasiasarja, jossa lukija pääsee tarkastelemaan maailmaa koiran silmin. Pimeys laskeutuu on sarjan kolmas osa.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusEläinfantasia
Julkaistu: maaliskuu 18, 2015 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Darkness Falls
Kirja-arviot ja kommentit (3)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Merten gorilla (Sally Jones #1)
★ 8.62 / 13
Ruohometsän kansa
★ 8.56 / 197
Tulitähden tehtävä (Soturikissat-erikoisseikkailut #1)
★ 8.46 / 132
Neljäs oppilas (Soturikissat: Tähtien enne #1)
★ 8.34 / 38
Näkö (Soturikissat: Kolmikon mahti #1)
★ 8.24 / 74
Keskiyö (Soturikissat: Uusi profetia #1)
★ 8.12 / 127
Villiin luontoon (Soturikissat #1)
★ 8.10 / 234

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Vastannut: Utu, 08.01.2022
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Erin Hunter

Erin Hunterin Soturikissat-sarjaa on myyty maailmalla yli 40 miljoonaa kappaletta. Salanimi Erin Hunterin taakse kätkeytyy seitsemän britti- ja yhden amerikkalaiskirjailijan tiimi: Victoria Holmes, Kate Cary, Cherith Baldry, Gillian Philip, Inbali Iserles, Tui T. Sutherland, Kasey Widhalm ja Rosie Best.

Selviytyjät

Selviytyjät sisältää 6 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Autio kaupunki (Selviytyjät #1)
★ 7.16 / 43
Yllättävä vihollinen (Selviytyjät #2)
★ 8.00 / 22
Pimeys laskeutuu (Selviytyjät #3)
★ 8.08 / 14
Vaikea taival (Selviytyjät #4)
★ 8.18 / 11
Rannaton järvi (Selviytyjät #5)
★ 8.00 / 12
Koiramyrsky (Selviytyjät #6)
★ 8.00 / 8

06.04.2015
Verhottu avatar
Verhottu
Kirjoja 71, Arviot 64, Viestit 2
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Hyvä kirja. Aluksi tylsistyin ja melkein jätin kesken mutta kun aloin vain lukea pääsin mukaan kirjaan ja olihan se hyvä. Odatan mielenkiinnolla seuraavaa osaa

14.11.2017
Lumihiutale avatar
Lumihiutale
Kirjoja 4, Arviot 4
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Pidin kirjasta, mutta aiempaan verrattuna ehkä hieman tylsä.

Hämmästyin kun Alfan johtajataidot horjuvat, sillä olin ajatellut Alfan aina määrätietoisena johtajana.

Hurjakoiran pennut toivat loppuvaiheilla hieman mukavaa toimintaa kirjaan, mutta kuitenkin tuntui, että kirjan joitakin kohtia oltiin tahallisesti venytetty, jottakirjasta saataisiin ns. toimintarikkaampi.

Loppu jäi kyllä todella jännään kohtaan ja mua jotenkin harmitti, sillä uskoin pentujen kuitenkin liittyvän laumaan ja että niistä kasvaisi kunnollisia koiria, mutta kävikin sitten toisin. Onneksi sentään Lipsu selviytyi takaisin laumaan. :)

02.02.2016
lolde avatar
lolde
Kirjoja 184, Arviot 112, Viestit 7
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Juoneltaan kirja on ihan suhteellisen hyvä ja sisältääkin yllättävän paljon erilaisia tapahtumia ja käänteitä. Kirjassa paneuduttiin aika paljon hurjakoirien kolmeen pentuun ja olikin aika sääli, että loppukohtaus pentujen osalta kävi niin nopeasti ja yksinkertaisesti. Olisin odottanut jotain vähän toiminnallisempaa kohtausta kirjan loppuun, mutta nyt se loppui jotenkin vaisusti.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja