Viimeinen vartio
Viimeinen vartio: Trilleri. Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu, kansipaperi.
KIHELMÖIVÄN JÄNNITTÄVÄ TRILOGIA HUIPENTUU!
Jo lähes kuuden vuoden ajan Mersumies alias Brady Hartsfield on maannut aivovammaosaston huoneessa 217. Joukkomurhan tehneellä miehellä näyttää olevan vintti pysyvästi pimeänä. Samaan aikaan Mersumiehen sinnikkäin vastustaja, monessa liemessä keitetty etsivä Bill Hodges ja hänen yhtiökumppaninsa Holly Gibney äkkäävät omituiselta rikospaikalta Z-kirjaimen ja pienen pelikonsolin. Erikoisen kuvion toistuessa Hodgesin on myönnettävä, että todellisuus on sittenkin tarua ihmeellisempi. Mersumies on palannut. Ja hän on voimakkaampi kuin koskaan.
"Viimeinen vartio päättää trilogian loistokkaasti." – The New York Times
"Bill Hodgesin ja Hollyn tinkimättömän todellinen etsiväntyö saa koko tarinan hehkumaan. Seuraisin heitä minne vain." – Guardian
"Ilmiömäisen hyvä... Yhtä vahva näyttö Kingiltä kuin Musta torni -sarja, mitä tulee hahmojen luomiseen ja puhtaaseen tarinan kertomiseen." – USA Today
”Viimeinen vartio on paitsi tavattoman vetävä trilleri myös melankolinen elegia.” – The Washington Post
Stephen King
Stephen King (Yhdysvallat, s. 1947) on tuottelias ja suosittu kauhukirjailija. Kingin monissa teoksissa on havaittavissa selvä sanoma: joskus kohteena on perheväkivalta, joskus vanhusten huono kohtelu, joskus yleinen suvaitsemattomuus ja heikompien sortaminen.
Kingin perhe asui eri paikkakunnilla, kunnes he muuttivat pysyvästi Mainen Durhamiin. Koululainen Stephen luki innokkaasti EC Comicsin kauhusarjakuvia ja alkoi kirjoittaa itse tarinoita. Stephen valmistui lukiosta vuonna 1966 ja opiskeli englantia Mainen yliopistossa, mistä valmistui vuonna 1970. Vuonna 1971 hän avioitui Tabitha Sprucen kanssa. King työskenteli englanninopettajana ja hankki lisätuloja kirjoittamalla lehtinovelleja.
Hyvä päätös sarjalle.
Loppu ei ollut kliseinen kuten pelkäsin. Osa tapahtumista tuntui tosin etenevän liiankin joutuisasti.
Suosittelen.