Kuolleiden kirja
Kuolleiden kirja: Paluu Uhriniituntakaiseen. Kansi: Satu Ketola. Sidottu.
Uusia kauhutarinoita Uhriniituntakaisesta!
Tervetuloa Uhriniituntakaiseen! On pelkkää pahaa puhetta, että täällä muka tapahtuisi enemmän selittämättömiä onnettomuuksia kuin muissa vastaavankokoisissa kunnissa. Varsinkaan Uhriniituntakaisen hautausmaassa ei ole kerrassaan mitään kummallista. Täällä ei ole aavebussia kiertämässä öisin, ei pahantahtoisia mustia tonttuja, kostonhimoisia ragemutseja, kirottuja kirjoja tai päättömiä hirvimiehiä.
Kuolleiden kirja – Paluu Uhriniituntakaiseen on hyytävä, ihastuttava ja naurattava kauhutarinakokoelma nuorille. Kirjassa on tarinoita niin keppariharrastajalle kuin gamerillekin, ja novelleissa käsitellään muun muassa ensirakkauden vaikeutta, hiertäviä perhesuhteita ja kuolemaa. Kokoelma on odotettua jatkoa teokselle Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta (2016).
Magdalena Hai
Magdalena Hai (kirjailijanimi, s. 1978) on kotoisin Keski-Suomesta. Hän on opiskellut Turun yliopistossa muun muassa kulttuurintutkimusta. Nykyisin Hai majailee Maskussa.
Hain Kerjäläisprinsessa (2012) on ensimmäinen suomalainen steampunk-romaani. Vuonna 2018 Haille myönnettiin Tulenkantaja-palkinto saturomaanista Kurnivamahainen kissa (2017). Vuonna 2020 Haille myönnettiin Kaarina Helakisa -palkinto. Hai oli vuoden 2022 Finnconin kunniavieras ja hänen romaaninsa Isetin solmu (2021) sai Kuvastaja-palkinnon.
Magdalena Hain kolme rakkainta kirjaa ovat Ylpeys ja ennakkoluulo (Jane Austen), Saatana saapuu Moskovaan (Mihail Bulgakov) ja Orlando (Virginia Woolf).
Kirja-arvioita
Magdalena Hain "Kuolleiden kirjassa" (Karisto, 2020) tehdään paluu Uhriniituntakaiseen, tuohon pieneen ja kammottavaan kylään, johon tutustuimme jo aiemmin novellikokoelmassa Haiseva käsi. Kokoelman kertomukset ovat tälläkin kertaa viihdyttäviä genrensä edustajia, mutta eivät ehkä tällä kertaa ihan niin omaperäisiä.