Hopeakurkku
Alkuteos ilmestynyt 2023. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Kansi ja kartta: Siri Pettersen. Sidottu.
Kuvittele niin hirveä sota, että sinun on muututtava siksi mitä pelkäät ja halveksit.
Juva on saanut elinikäisen arven mieheltä, jonka hän itse päästi vapaaksi. Surun ja raivon lisäksi hän on hukkumassa ongelmiin: vardareilta on riistetty ikuisen elämänsä lähde, ja susitautisia on aina vain enemmän.
Kun levottomuus kaupungissa yltyy, Náklavissa alkavat levitä uudet, fanaattisen uskonnolliset voimat. Juvalle valkenee, että hän on aloittanut sodan, jonka seurauksia hän ei osaa aavistaa.
Hopeakurkku jatkaa Vardari-trilogiaa, synkän vangitsevaa pohjoista fantasiamysteeriä verestä ja vallasta, haluista ja pakkomielteistä.
"Rautasudella Siri Pettersen vahvisti asemansa Norjan fantasiakuningattarena. Hopeakurkku on vielä parempi." – Aftenposten
Käännetty englanniksi Silver Throat
Siri Pettersen
Siri Pettersen (s. 1971) kasvoi Pohjois-Norjan Tromssassa, jossa linnut saalistavat merestä, vuoret syöksyvät vuonoihin ja jossa pienimmille kerrotaan yhä, että revontulet vievät tuhmat lapset. Kirjoittamisen ohella hän työskentelee graafisena suunnittelijana.
Vardari
"Vardari-trilogia on synkkä pohjoinen mysteeri verestä ja vallasta, haluista ja pakkomielteistä. Itsenäinen fantasiatrilogia sijoittuu samaan universumiin kuin kansainvälisesti menestynyt Korpinkehät-sarja."