Näkymätön mies
Keskiarvo 3.92
3.92 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Näkymätön mies

Harry F. Saint
Julkaistu: 1988 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Memoirs of an Invisible Man
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Erkki Jukarainen. Sidottu.

Villin humoristinen jännäri näkymättömän miehen painajaisesta, jossa rajut yllätykset ja hillittömän koomiset tilanteet seuraavat toisiaan. NÄKYMÄTÖN MIES tuntuu mahdottomuudessaankin täysin mahdolliselta. Lukija alkaa väistämättä hahmottaa maailmaa uusin silmin: miltä tuntuisi olla näkymätön?

Kesken newyorkilaisen sijoitusneuvojan Nick Hallowayn varsin tavanomaista elämäntaivalta sattuu eräässä tieteellisessä tutkimuslaitoksessa vähäpätöinen mutta silti ennenkuulumaton vahinko. Outo räjähdys pyyhkäisee erään alueen täysin näkymättömäksi, ja Nick on kriittisellä hetkellä sen sisällä. ”Kosmiset nopat kierähtivät oudosti ja ontuen. Kehoni jatkaa normaaleja toimintojaan. Sitä vain ei voi nähdä.”

Hetkessä Nick on tavoiteltu mies. Mikä aarre hän olisi vaikka näkymättömänä huippuvakoojana! Täpärästi hän pääsee karkuun tutkimuskomission miehiltä, ja mielettömiä ponnisteluja vaativa piileskely näkymättömänä alkaa.

Ruoka muun muassa on ikävällä tavalla näkyvää näkymättömässä kehossa, samoin vaatteet olemattoman kehon ympärillä. Kaupoissa hän ei voi käydä eikä tavata ystäviään, mutta puhelimessa näkymättömyys ei haittaa.

Kiusallisen nopeasti tiedustelupalvelun miehet ovat Nickin kannoilla. Mutta hän ei alistu koekaniiniksi vaan siirtyy asumaan hotelleihin ja napsii keittiöistä öisin makupaloja ja hyviä viinejä. Näkymättömyytensä turvin hän voi osallistua talousmaailman salaisiin kokouksiin ja tehdä – puhelimitse – tuottoisia osakekauppoja. Sillä asuntoa ja lämpimiä vaatteita kaipaa näkymätönkin mies, kun talvi lähestyy.

Sitten Nick kohtaa Alicen, ihastuttavan naisen, ja hyvin erikoislaatuinen rakkaustarina alkaa.

muokattu 28.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viimeinen mahdollisuusTyttö joka leikki tulella (Millennium, #2)TalviRajumyrskyClub Domina, Helsinki
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Oona Maaninka
Jäseniä yhteensä: 9322