Pelaaja (Kulttuuri #2) - Iain M. Banks8.12

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Ville Keynäs. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkinto 1995. Portti-palkinto 1995 (käännösteokset, lehden lukijaäänestys). Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000 (koko sarja).

Romaanissaan Muista Flebasta Iain M. Banks loi yhden universumin, kaksi sivilisaatiota ja kosmisen suursodan. Nyt hän on kirjoittanut sille seuraajan, toisen suuren avaruusoopperan, joka tapahtuu satoja vuosia myöhemmin.

Kulttuuri, ihmisten ja koneiden symbioosille perustuva avaruusyhteiskunta, on kasvattanut monia suuria pelaajia. Yksi suurimmista on Jernau Morat Gurgeh, Pelaajien pelaaja, kaikkien lautojen ja kaikkien pelien mestari. Menestyksensä tympäännyttämänä hän matkustaa Azadin imperiumiin kokeilemaan kykyjään pelissä, joka on niin monimutkainen, niin elämänkaltainen, että sen voittajasta tulee keisari. Gurgehia nöyryytetään, häntä kiristetään, hänet melkein murhataan, mutta hän vastaa elämänsä hurjimpaan haasteeseen, joka saattaa osoittautua hänen viimeisekseen...

"Sukupolvensa kekseliäin brittiläinen kirjailija." – The Times

"Oivallinen lukuelämys." – Time Out

"...nokkelaa, todella nokkelaa." – Locus

"Banksin luomissa maisemissa on rohkeaa jylhyyttä." – Portti

"Banks on kirjallisesti kunnianhimoinen, joten hän ei tyydy jäljittelemään menneitä menestysteoksia tai toistamaan perinteisiä kaavoja." – Tähtivaeltaja

Keskustelua: Iain Banks :: viestejä 17 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1994
Kustantaja: Loki-kirjat
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: portti-palkinto, tähtivaeltaja-palkinto
Alkuperäinen nimi: The Player of Games
Arvosanalla: 8.12/10
Arvosanoja: 75
Muokattu: joulukuu 25, 2014

Kulttuuri -kirjasarja

Sarjassa ilmestyi alkukielellä yhdeksän romaania.

"Iain Banksin Kulttuuri on tieteiskirjallisuuden nautinnollisimpia luomuksia viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta. Se on rauhaarakastava ja sovinnollinen, ekspansiivinen ja mahdoton pysäyttää, ihmisten, muiden tietoisten olioiden ja koneiden yhteinen, hedonistinen utopia, joka ehtimiseen parantaa maailmankaikkeutta ympärillään täysin riippumatta siitä haluavatko kaikki tulla pelastetuiksi vai ei."

Kuuluu yläsarjaan Loki-kirjojen sf-sarja

Muista Flebasta (Kulttuuri #1)7.90
Pelaaja (Kulttuuri #2)8.12
Aseiden käyttö (Kulttuuri #3)8.14
Tähystä tuulenpuolta (Kulttuuri #4)7.92
Pintakuvio (Kulttuuri #5)7.96