Pimeyden vasen käsi
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (139)
Kirjahyllytilastot

Pimeyden vasen käsi

Ursula K. Le Guin
Julkaistu: 1976 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Left Hand of Darkness
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiantropologinen scifi
Avainsanat: hugo-palkinto, nebula-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 13 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1969. Suomentanut Kalevi Nyytäjä.

1. painos: WSOY, 1976. Kansikuva: Heikki Kalliomaa. Sci-fi-sarja. Sidottu.
2. painos: WSOY, 1986. Pööllys: Raimo Raatikainen ja Heikki Kalliomaa. Best seller. Nidottu.

Hugo-palkinto 1970, Nebula-palkinto 1969. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000.

Genly Ai, Maan lähettiläs on saapunut Talvi-planeetalle neuvotellakseen planeettojen välisestä yhteistyöstä. Mutta hänen kohtalonsa on joutua Talven sisäisten ristiriitojensa pelinappulaksi, ja hänen ylevä tehtävänsä muuttuu painajaismaiseksi koettelemukseksi Talvi-planeetan ainaisessa hyytävässä kylmyydessä.

Tätä jännittävää romaania on mielikuvituksen loistossa verrattu Tolkienin Taruun Sormusten Herrasta. Se ylittää tavanomaisen science fictionin rajat myös psykologisena kuvauksena Talvi-planeetan ihmisistä, joiden elämän, tavat ja kulttuurin sanelee eräs ainutlaatuinen perustekijä: he ovat kaikki samaa sukupuolta.

Ursula K. LeGuin, Kaliforniassa 1929 syntynyt kirjailija voitti tällä romaanilla Amerikan kaksi arvostetuinta Science Fiction -palkintoa, Hugo Awardin ja Nebula Awardin.

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenFullmetal AlchemistV niin kuin verikostoVartijatNälkäpeli (Nälkäpeli, #1)

Kirja-arvioita (2)

Murzim avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirjan juoni ei ehkä ole kovin erikoinen, mutta sen henkilökuvaus, maailma ja kieli ovat aivan upeita. Le Guin ei ole vain luonut uskottavaa maailmaa, johon lukija pääsee kokonaan sisälle, vaan on myös täyttänyt maailman psykologisesti kokonaisilla ja äärettömän taitavasti kuvatuilla ihmisillä. Sokerina pohjalla ovat näytteet planeetan taruista ja kansojen erojen laukaisemat pohdinnat, jotka tuovat lukemiseen älyllistä haastetta. Upea kirja, joka jää mieleen.
saaris5 avatar
Kirjoittanut
4.0
Olen aina arvostanut LeGuin'n kirjoista. Tämä ei ole poikkeus. Juoni ei ole mitenkään erikoinen mutta tarinan kuljetus on omaa luokkaansa.
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: u s k a
Jäseniä yhteensä: 9877