Sanan mahti (Läntisen rannan aikakirjat, #2)
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (124)
Kirjahyllytilastot

Sanan mahti

Ursula K. Le Guin
Julkaistu: kesäkuu 7, 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Voices
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 13 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Kristiina Rikman. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2007.

Särkynyt särkyneen korjaa

Aldien miehitysarmeija on pitänyt Ansulin kaupunkia orjuudessaan jo kohta kaksi vuosikymmentä. Memer Galva on varttunut aldien kieltämien kirjojen parissa neidoksi ja hautoo kostoa tyranneja kohtaan. Hän vannoo rakkaalle opettajalleen väylävouti Sulter Galvalle, ettei koskaan paljastaisi ulkopuolisille Oraakkelin talon salaisen kirjaston olinpaikkaa, joka on aina tuonut hänelle mystistä lohtua.

Eräänä päivänä torilla asioiva Memer törmää Ylämailta saapuneeseen leijonankesyttäjään Gry Barreen, joka on kutsuttu maailmankuulun runoilijamiehensä Orrec Caspron seurueessa viihdyttämään aldivaltiasta. Myös huhu Läntisen rannan pyhistä ja historiallisista kirjoista on houkutellut pariskunnan kaukaiseen, vieraan ikeen alla sinnittelevään kaupunkiin.

Kun Oraakkelin perinnön vaalijat vakuuttuvat sivistyneiden vieraidensa vilpittömyydestä, Memerissä herää polttava tietoisuus suuresta kohtalostaan. Oraakkelin viestiä tulkitessaan hän oppii, että sanan ihmeellisen mahdin avulla voi paitsi lampaista tulla leijonia myös vihan kahleista kenties vapautua.

Sanan mahti on toinen tarina Läntiseltä rannalta, josta kertoo myös vuonna 2005 ilmestynyt Näkemisen lahja.

”Le Guinin kristallinkirkas proosa ja hänen kykynsä dramatisoida aikamme poliittisia ja henkisiä teemoja ovat vertaansa vailla” – Amanda Craig, The Times

muokattu 02.09.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Perillinen (Perillinen, #4)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)JäälohikäärmeSavuvarkaat (Savuvarkaat, #1)

Kirja-arvioita (2)

Spyi avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin tän kirjan kun suoritin lukudiplomia ja ihastuin valtavasti tähän kirjaan. Kun alotin lukee tätä en malttanu lopettaa ollenkaan. Tuli välillä luettua yö myöhään, kun halusin tietää mitä seuraavaks tapahtuu. Sitten kirja loppukin ja tuli kauhee paniikki kun en tienny miten se sitten jatkuu. No ratkasu oli melko helppo keksiä, eikun kirjatoon seuraavaa osaa leainaamaan. :)
TheBookWorm avatar
Kirjoittanut
4.0
kyllä sillä Ursulalla on se sanan mahti hallussa. tämäkin teos voisi vaikka herättää kuolleetkin eloon, niin M-A-H-T-A-V-A se oli. sielua koskettava tarina nuoresta tytöstä, joka sinnitteli miesten maailmassa. Memeriä on elämä viskellyt miten sattuu, eikä hän ole edes astunut kurimuksen silmäänkään. tämä vastustamaton seikkailu on, on, on...en edes tiedä sille sanaa. eli tässä nuorille vertaus: jos ES on jumalten juomaa, ei ne jumalat ole edes tämän kirjan arvoisia.
Paikalla 19 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455