Sanan mahti

Ursula K. Le Guin
fantasia > korkea fantasia, nuoret
Sanan mahti (Läntisen rannan aikakirjat, #2)7.66

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Kristiina Rikman. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2007.

Särkynyt särkyneen korjaa

Aldien miehitysarmeija on pitänyt Ansulin kaupunkia orjuudessaan jo kohta kaksi vuosikymmentä. Memer Galva on varttunut aldien kieltämien kirjojen parissa neidoksi ja hautoo kostoa tyranneja kohtaan. Hän vannoo rakkaalle opettajalleen väylävouti Sulter Galvalle, ettei koskaan paljastaisi ulkopuolisille Oraakkelin talon salaisen kirjaston olinpaikkaa, joka on aina tuonut hänelle mystistä lohtua.

Eräänä päivänä torilla asioiva Memer törmää Ylämailta saapuneeseen leijonankesyttäjään Gry Barreen, joka on kutsuttu maailmankuulun runoilijamiehensä Orrec Caspron seurueessa viihdyttämään aldivaltiasta. Myös huhu Läntisen rannan pyhistä ja historiallisista kirjoista on houkutellut pariskunnan kaukaiseen, vieraan ikeen alla sinnittelevään kaupunkiin.

Kun Oraakkelin perinnön vaalijat vakuuttuvat sivistyneiden vieraidensa vilpittömyydestä, Memerissä herää polttava tietoisuus suuresta kohtalostaan. Oraakkelin viestiä tulkitessaan hän oppii, että sanan ihmeellisen mahdin avulla voi paitsi lampaista tulla leijonia myös vihan kahleista kenties vapautua.

Sanan mahti on toinen tarina Läntiseltä rannalta, josta kertoo myös vuonna 2005 ilmestynyt Näkemisen lahja.

”Le Guinin kristallinkirkas proosa ja hänen kykynsä dramatisoida aikamme poliittisia ja henkisiä teemoja ovat vertaansa vailla” – Amanda Craig, The Times

Keskustelua foorumilla :: viestejä 13 kpl
Arvona kirjalle


Julkaistu: kesäkuu 7, 2007
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Voices
Arvosanalla: 7.66/10
Arvosanoja: 128
Tietoja päivitetty 02.09.2017

Kirja-arvioita

Spyi (8/10) toukokuu 21, 2012
Luin tän kirjan kun suoritin lukudiplomia ja ihastuin valtavasti tähän kirjaan. Kun alotin lukee tätä en malttanu lopettaa ollenkaan. Tuli välillä luettua yö myöhään, kun halusin tietää mitä seuraavaks tapahtuu. Sitten kirja loppukin ja ... (lue lisää)
TheBookWorm (8/10) joulukuu 28, 2011
kyllä sillä Ursulalla on se sanan mahti hallussa. tämäkin teos voisi vaikka herättää kuolleetkin eloon, niin M-A-H-T-A-V-A se oli. sielua koskettava tarina nuoresta tytöstä, joka sinnitteli miesten maailmassa. Memeriä on elämä ... (lue lisää)