Yön kirous (Manalan valtiaat #1) - Gena Showalter 7.98   79

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Eeva Parviainen. Nidottu.

Budapestin kukkuloilla on linna, jossa asustaa salaperäisiä sotureita. Tekevätkö he enkelten tekoja, vai ovatko he demoneita?

Ashlyn on koko ikänsä kärsinyt äänistä, joita hän kuulee. Hänelle puhuvat yhtälailla menneisyyden kuin nykyisyydenkin asukkaat. Hän on koko ikänsä palvellut Instituuttia, jonka tehtävänä on etsiä yliluonnollisia olentoja.

Maddoxin kirous on kuolla joka vuorokausi. Hän on saanut ristikseen kantaa sisällään Väkivaltaa. Eivätkä hänen soturitoverinsa ole sen hilpeämpää joukkoa: hänen lisäkseen linnassa asuu mm. Kuolema, Haureus ja Viha.

Uteliaisuuttaan Ashlyn kaapataan linnaan ja yhtäkkiä hän saakin nauttia hiljaisuudesta. Maddoxin seurassa äänet eivät riivaa häntä. Hiljaisuus on kuitenkin alkusoittoa ikiaikaisten jumalien sodalle. Taistelu on jälleen alkanut, mutta rakkaus on vahva ase, sen saavat Ashlyn ja Maddox todistaa.

”Oikea jalokivi! Rikas kuvaus ja elähdyttävät yksityiskohdat tekevät kirjasta loistavan esimerkin siitä, miksi rakkausromaaneja kannattaa lukea.” – A Romance ReviewArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 15, 2011 (Harlequin)
Alkuperäinen nimi The Darkest Night
Tietoja muokattu tammikuu 28, 2016

Manalan valtiaat

Sarja sisältää 6 pääteosta ja yhteensä teoksia 6 kpl.

Sarjan suomentaminen jäi kesken.

Pääsarja Nocturne

Yön kirous (Manalan valtiaat #1) 7.98   79
Pimeyden suudelma (Manalan valtiaat #2) 7.24   58
Nautinnon kirous (Manalan valtiaat #3) 7.64   50
Pimeyden kuiskaus (Manalan valtiaat #4) 7.68   50
Intohimon pimeä puoli (Manalan valtiaat #5) 8.06   35
Pimeyden valhe (Manalan valtiaat #6) 7.76   32

Kirja-arviot & arvosanat

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 221
Kirja-arviot 71
Viestit 6
kesäkuu 11, 2017
7 / 10

Sain viimein käsiini Yön kirouksen ja aloitin lukemisen innoissani. Odotukset tätä kirjaa kohti olivat suuret. Alku oli hyvä, mutta tuntui, että nyt kaikki tapahtuu liian nopeasti. Tapahtumia oli hyvin ja hahmot olivat persoonallisia, vaikka kaikkiin ei vielä päässty syvemmin. Minusta Ashleyn ja Maddoxin ei pitäisi olla alussa niin luottavaisia toisiaan kohtaan, sillä loppu on arvattavissa parin ensimmäisen aukeaman jälkeen. Liian nopeat tunneketjut kuuluvat kyllä Harlequinin kirjoihin, joten ei tässä kirjassa turhaan jossiteltu. Yön kirous ei ollut pettymys, mutta ei suuremmin yllätyskään. Toivon seuraavan kirjan olevan jotakin enemmän.

Anneliana
Arvosanat 64
Kirja-arviot 35
Viestit 5
huhtikuu 14, 2017
10 / 10

Luin kirjan englanniksi, koska en millään löytänyt suomennettua versiota. Pakko myöntää, että Showalter on luonut aivan uskomattoman koukuttavan kirjasarjan. Oli kiva huomata, että Väkivallan riivaama Maddoxin tekoja ei sokerikuorrutettu. Hänen mielensä on synkkä, väkivaltainen ja julma ja se pysyi kutakuinkin sellaisenaan kirjan loppuun saakka. Ashlyn totta kai on ainoa, joka pystyy rauhoittamaan hänen demoninsa.
Muut soturit, Reyes, Lucien, Paris, Aeron ja Torin ovat niin... ihania? Rakastuin jokaiseen heihin aivan mittamattomasti, enkä malta odottaa että pääsen lukemaan heidänkin tarinansa.
Kirja leiskui kuumia kohtauksia ja kutkuttavia juonenkäänteitä. Takaan, ettei kirja jätä sinua kylmäksi!

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
kesäkuu 12, 2011
10 / 10

Ah ja voih, olen sanaton. Rakastan fantasiaa ja romantiikkaa yli kaiken. Tässä kirjassa niiden lisäksi on vielä upeita demonimiehiä. Teksti on helppolukuista eikä yhden asian ympärille jäädä pyörimään tuhottoman pitkäksi aikaa. Lisäksi on paljon mytologiaa. Sarja tosiaan muistuttaa aika paljon Black Dagger Brotherhoodia, mutta tuntuu, että tämän sarjan miehissä on enemmän luonnetta.

vampire girl
Arvosanat 327
Kirja-arviot 6
Viestit 2
helmikuu 25, 2011
10 / 10

Manalan valtiaat sarja kertoo sotureista, jotka avasivat Pandoran lippaan, päästivät maailman demonit maailman vitsaukseksi. Rangaistukseksi jumalat kirosivat soturit demonien vartijoiksi. Jokainen soturi joutuu kantamaan sisällään omaa demonia, esim. kuolemaa, väkivaltaa tai haureutta. Sarjan aloittaa Maddoxin kuolemattomasta soturista, joka kantaa väkivallan demonia ja hän joutuu kuolemaan joka yö väkivaltaisesti. Hän kohtaan ääniä kuulevan Ashlyn, he tuntevat heti vetoa toisiinsa. Heidän onnen tiellä on kuitenkin toiset soturi, jumalat ja Maddoxin sisällä oleva demoni, joka haluaa satuttaa Maddoxin läheisiä. Olen romanttisten fantasiakirjojen suurkuluttaja, ilokseni Harlekiini julkaisut Nocture paranormaalia romantiikkaa sarjaa. Yön kirous on laadukas kirja harlekiiniksi. Kirja sisältää Kreikkalaista mytologia ja mielenkiintoisia juonia. Henkilöt ovat kiinnostavia, varsinkin soturit jotka joutuvat taistelemaan omaa demonin kanssa. Sarja muistuttaa J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta sarjaa, paitsi sen mieshahmot epäuskottavampia pehmo machoja. Suosittelen sarjaa!

Vladimirian
Vladimirian
Arvosanat 95
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 9, 2024
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Xhex
Xhex
Arvosanat 71
Kirja-arviot 1
Viestit 11
lokakuu 17, 2017
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Heli
Heli
Arvosanat 40
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 2, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Lilyx
Lilyx
Arvosanat 506
Kirja-arviot 2
Viestit 3
kesäkuu 27, 2017
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Jev
Jev
Arvosanat 7
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 19, 2017
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
H@nn@
H@nn@
Arvosanat 68
Kirja-arviot 2
Viestit 7
marraskuu 22, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle