Yön kirous (Manalan valtiaat, #1)
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (77)
Kirjahyllytilastot

Yön kirous

Gena Showalter
Julkaistu: helmikuu 15, 2011 (Harlequin)
Alkuperäinen nimi: The Darkest Night
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, paranormaali romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Eeva Parviainen. Nidottu.

Budapestin kukkuloilla on linna, jossa asustaa salaperäisiä sotureita. Tekevätkö he enkelten tekoja, vai ovatko he demoneita?

Ashlyn on koko ikänsä kärsinyt äänistä, joita hän kuulee. Hänelle puhuvat yhtälailla menneisyyden kuin nykyisyydenkin asukkaat. Hän on koko ikänsä palvellut Instituuttia, jonka tehtävänä on etsiä yliluonnollisia olentoja.

Maddoxin kirous on kuolla joka vuorokausi. Hän on saanut ristikseen kantaa sisällään Väkivaltaa. Eivätkä hänen soturitoverinsa ole sen hilpeämpää joukkoa: hänen lisäkseen linnassa asuu mm. Kuolema, Haureus ja Viha.

Uteliaisuuttaan Ashlyn kaapataan linnaan ja yhtäkkiä hän saakin nauttia hiljaisuudesta. Maddoxin seurassa äänet eivät riivaa häntä. Hiljaisuus on kuitenkin alkusoittoa ikiaikaisten jumalien sodalle. Taistelu on jälleen alkanut, mutta rakkaus on vahva ase, sen saavat Ashlyn ja Maddox todistaa.

”Oikea jalokivi! Rikas kuvaus ja elähdyttävät yksityiskohdat tekevät kirjasta loistavan esimerkin siitä, miksi rakkausromaaneja kannattaa lukea.” – A Romance Review

muokattu 28.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kapinalliset (Talon-saaga, #2)Lumottu metsä (Noitakronikat, #4)Myrskylinnut (Kissojen kesken, #5)Sotilaat (Talon-saaga, #3)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)

Kirja-arvioita (4)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
5.0
Ah ja voih, olen sanaton. Rakastan fantasiaa ja romantiikkaa yli kaiken. Tässä kirjassa niiden lisäksi on vielä upeita demonimiehiä. Teksti on helppolukuista eikä yhden asian ympärille jäädä pyörimään tuhottoman pitkäksi aikaa. Lisäksi on paljon mytologiaa. Sarja tosiaan muistuttaa aika paljon Black Dagger Brotherhoodia, mutta tuntuu, että tämän sarjan miehissä on enemmän luonnetta.
vampire girl avatar
Kirjoittanut
5.0
Manalan valtiaat sarja kertoo sotureista, jotka avasivat Pandoran lippaan, päästivät maailman demonit maailman vitsaukseksi. Rangaistukseksi jumalat kirosivat soturit demonien vartijoiksi. Jokainen soturi joutuu kantamaan sisällään omaa demonia, esim. kuolemaa, väkivaltaa tai haureutta. Sarjan aloittaa Maddoxin kuolemattomasta soturista, joka kantaa väkivallan demonia ja hän joutuu kuolemaan joka yö väkivaltaisesti. Hän kohtaan ääniä kuulevan Ashlyn, he tuntevat heti vetoa ... (lisää)
Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
3.5

Sain viimein käsiini Yön kirouksen ja aloitin lukemisen innoissani. Odotukset tätä kirjaa kohti olivat suuret. Alku oli hyvä, mutta tuntui, että nyt kaikki tapahtuu liian nopeasti. Tapahtumia oli hyvin ja hahmot olivat persoonallisia, vaikka kaikkiin ei vielä päässty syvemmin. Minusta Ashleyn ja Maddoxin ei pitäisi olla alussa niin luottavaisia toisiaan kohtaan, sillä loppu on arvattavissa parin ensimmäisen aukeaman jälkeen. Liian nopeat tunneketjut kuuluvat kyllä Harlequinin ... (lisää)

Anneliana avatar
Kirjoittanut
5.0

Luin kirjan englanniksi, koska en millään löytänyt suomennettua versiota. Pakko myöntää, että Showalter on luonut aivan uskomattoman koukuttavan kirjasarjan. Oli kiva huomata, että Väkivallan riivaama Maddoxin tekoja ei sokerikuorrutettu. Hänen mielensä on synkkä, väkivaltainen ja julma ja se pysyi kutakuinkin sellaisenaan kirjan loppuun saakka. Ashlyn totta kai on ainoa, joka pystyy rauhoittamaan hänen demoninsa.
Muut soturit, Reyes, Lucien, Paris, Aeron ja Torin ovat ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Echramath
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858