Fullmetal Alchemist
Keskiarvo 4.45
4.45 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (85)
Kirjahyllytilastot

Fullmetal Alchemist

Hiromu Arakawa
Julkaistu: 2007 (Sangatsu Manga)
Alkuperäinen nimi: Hagane no renkinjutsushi
Käännetty englanniksi: Fullmetal Alchemist, Vol. 01
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia, sarjakuvamanga, nuoret
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2001–2010. Ilmestynyt suomeksi 2007–2011. Sarjassa on 27 nidettä. Suomentanut Juha Mylläri. Lajityyppi: Shonen.

Veljekset Edward ja Alphonse Elric hallitsevat alkemian – taidon, jonka avulla aineita voi muuttaa toisiksi. Etenkin Edward tunnetaan alan nerona, yhtenä valtion virallisista alkemisteista. Hänen tittelinsä on ”Fullmetal Alchemist”, Teräsalkemisti. Nimelle on syynsä; Edward ei nimittäin ole ihan tavallinen nuorukainen. Ei tosin velipoika Alphonsekaan, joka liikkuu jättimäisessä haarniskassa... Tarunomaisen Viisasten kiven etsintä vie kaksikkoa jatkuvasti mitä uskomattomimpiin seikkailuihin ja vaaroihin.

Suositellaan yli 12-vuotiaille.

muokattu 26.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ontot (Viimeinen illuusio, #2)Punainen naamioVasenkätisten saariEläinten rauhanliikeTiera (Sammon vartijat, #2)

Kirja-arvioita (4)

Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
5.0

Herttaisia hahmoja joka iikka, hieno lähtöasettelu, repivää huumoria ja taidokkaasti toteutettu juonenkuljetus ja kuvitus. Tästä on klassikot tehty.

Emelie avatar
Kirjoittanut
5.0

Fullmetal Alchemist on minusta parhain mangasarja ikinä, en tiedä sitten paljonko sillä on merkitystä, että aloitin mangaharrastukseni sillä useita vuosia sitten. Fma on myös siitä mukava manga, että sitä voi suositella myös muillekin ei-mangan ystäville. Olen nyt lukemassa tätä kolmatta kertaa uudelleen ja voisinpa jopa väittää, että sarja kestää uudelleen luvun vaikka kuinka monta kertaa. Taustajuoni on erinomainen ja sarjan hahmojen rikkaus, ilmekkyys ja syvyys kolahtavat joka kerta.

celeblith avatar
Kirjoittanut
3.5
Erilainen tarina ja hyvät hahmot. Tapahtumat kulkevat hyvää tahtia, eikä tylsiä kohtia juurikaan ole. Mangana suosittelen ja myös animaationa todella loistava, vaikka tarina kulkee hieman eritavoin.
Sielunsyöjä avatar
Kirjoittanut
5.0
Tähänkin tykästyin joskus kauan sitten. Katsoin koko brotherhoodin youtubesta silloin, kun siinnä suomenkieliset tekstit toimivat. Sitten ostin pari viimeistä mangapokkaria, sillä taaskaan en ollut ehtinyt aloittaa silloin, kun julkaisu aloitettiin suomessa. Yksi suurimpia suosikkejani mangan parissa, ellei suurinkin. Naruto tulee perässä todella täpärästi ja sitten hellsing. Hahmot ovat mahtavia ja juoni omaperäinen. Dvdboksinkin omistan ja kaikki osat olen kirjaston piikkiin ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 36 vierailijaa
Pisania, sterle
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455