Fullmetal Alchemist

Hiromu Arakawa
scifi, fantasia, sarjakuva > manga, nuoret
Fullmetal Alchemist8.90

Alkuteos ilmestynyt 2001–2010. Ilmestynyt suomeksi 2007–2011. Sarjassa on 27 nidettä. Suomentanut Juha Mylläri. Lajityyppi: Shonen.

Veljekset Edward ja Alphonse Elric hallitsevat alkemian – taidon, jonka avulla aineita voi muuttaa toisiksi. Etenkin Edward tunnetaan alan nerona, yhtenä valtion virallisista alkemisteista. Hänen tittelinsä on ”Fullmetal Alchemist”, Teräsalkemisti. Nimelle on syynsä; Edward ei nimittäin ole ihan tavallinen nuorukainen. Ei tosin velipoika Alphonsekaan, joka liikkuu jättimäisessä haarniskassa... Tarunomaisen Viisasten kiven etsintä vie kaksikkoa jatkuvasti mitä uskomattomimpiin seikkailuihin ja vaaroihin.

Suositellaan yli 12-vuotiaille.

Arvona kirjalle


Julkaistu: 2007
Kustantaja: Sangatsu Manga
Tyylit: scifi, fantasia, sarjakuvamanga, nuoret
Avainsanat: tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Hagane no renkinjutsushi
Käännetty englanniksi: Fullmetal Alchemist, Vol. 01
Arvosanalla: 8.90/10
Arvosanoja: 86
Tietoja päivitetty 26.12.2014

Kirja-arvioita

Adolfina Romanov (10/10) tammikuu 20, 2018
Herttaisia hahmoja joka iikka, hieno lähtöasettelu, repivää huumoria ja taidokkaasti toteutettu juonenkuljetus ja kuvitus. Tästä on klassikot tehty. ... (lue lisää)
Emelie (10/10) elokuu 7, 2017
Fullmetal Alchemist on minusta parhain mangasarja ikinä, en tiedä sitten paljonko sillä on merkitystä, että aloitin mangaharrastukseni sillä useita vuosia sitten. Fma on myös siitä mukava manga, että sitä voi suositella myös muillekin ... (lue lisää)
celeblith (7/10) lokakuu 14, 2013
Erilainen tarina ja hyvät hahmot. Tapahtumat kulkevat hyvää tahtia, eikä tylsiä kohtia juurikaan ole. Mangana suosittelen ja myös animaationa todella loistava, vaikka tarina kulkee hieman eritavoin. ... (lue lisää)
Sielunsyöjä (10/10) heinäkuu 13, 2012
Tähänkin tykästyin joskus kauan sitten. Katsoin koko brotherhoodin youtubesta silloin, kun siinnä suomenkieliset tekstit toimivat. Sitten ostin pari viimeistä mangapokkaria, sillä taaskaan en ollut ehtinyt aloittaa silloin, kun julkaisu ... (lue lisää)