Päätön ritari: kauhutarinoita keskiajalta
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Päätön ritari: kauhutarinoita keskiajalta

Marko Lamberg
Julkaistu: 2012 (Suomalaisen kirjallisuuden seura)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, kokoelma
Avainsanat: kummitukset

Sidottu.

Elävien ja edesmenneiden kohtaamiset ovat aina kutkuttaneet mielikuvitusta. Myös keskiajan kulttuurissa oli tilaa kummituksille, jotka tekivät vierailujaan rajan takaa. Eri puolilla Eurooppaa merkittiin muistiin kiehtovia kertomuksia, joissa esiintyy rauhattomia sieluja jalosukuisista valkeista rouvista ja kirkkoruhtinaista yksinkertaisiin paimeniin ja maalaisnaisiin. Toiset aaveet olivat väkivaltaisia tai ennustivat tuhoa ja kuolemaa, toiset taas olivat hyväntahtoisia tai itse johonkin rangaistukseen tuomittuja. Löytyypä joistain tarinoista ripaus huumoriakin pelon tunteen vastapainoksi.

Teos sisältää edustavan valikoiman kertomuksia, jotka olivat aikoinaan tunnettuja Suomessa ja muualla Euroopassa mutta joista suurin osa vajosi unholaan sitä mukaa kuin keskiajan aatemaailmasta vieraannuttiin. Kokoelman on koonnut, suomentanut ja taustoittanut Marko Lamberg.

FT Marko Lamberg on keskiajan kulttuuriin perehtynyt historiantutkija, joka on julkaissut lukuisia myöhäiskeskiaikaa ja uuden ajan alkua käsitteleviä teoksia.

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ruumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaKirottu taloKivienkelit (Lasilapset, #3) Klassikkokirjailijoiden parhaat kummitustarinat Musta paholainen ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttuja

Kirja-arvioita (1)

Helinä avatar
Kirjoittanut
3.0
Luin loppuun, vaikka olikin melkoisen kuiva opus. Hyviä kohtia kyllä löytyi, mutta johdannot teksteihin olivat minun mielestäni olivat hieman liian pitkiä.
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552