Omenatarha, eli kertomus huonoista miehistä

Artemis Kelosaari
historia, maaginen realismi
Omenatarha, eli kertomus huonoista miehistä - Artemis Kelosaari6.34

Kansi: J. T. Lindroos Aubrey Beardsleyn pohjalta. Nidottu.

Apple Cinnamon on mieskurtisaanien aatelia, rikkaiden ja ylhäisten ammattimainen poikarakastaja, jonka väsymättömyydessä huhutaan olevan jotakin yliluonnollista. Strawberry on pankkiirin poika, johon Apple Cinnamon iskee silmänsä. Alkaa säälimätön koulutus, jonka tarkoituksena on koulia Strawberrystä täydellinen mieskurtisaani, todellinen Huono Mies. Will ja Dick ovat Pyhän Johannes Evankelistan salaperäisen poikakodin asukkaita, joihin yritetään ajaa kuria epämääräisillä ja inhottavilla menetelmillä. Kaikkien tarinat kohtaavat lopulta hurjassa pelastusoperaatiossa, johon liittyy myös Ranskan siirtomaista nautinnon lähteensä hankkiva elegantti kannibaali.

Artemis Kelosaaren (s. 1989) esikoisromaani Omenatarha on kirjallisuutta, jollaista Suomessa ei ole ennen kirjoitettu. Se on 1900-luvun alun Lontooseen sijoitettu avoimen homoeroottinen kertomus, jossa on vahvoja kauhu- ja fantasia-aineksia. Kauneus ja kauheus, unelmat ja maailman epäoikeudenmukaisuus, rakkaus ja oman edun tavoittelu kietoutuvat yhteen intensiiviseksi tarinaksi.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 3, 2017
Kustantaja: Helmivyö
Tyylit: historia, maaginen realismi
Avainsanat: erotiikka, kotimainen
Arvosanalla: 6.34/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: lokakuu 04, 2017

Kirja-arvioita

7/10 |
elokuu 24, 2020
Tässä kirjassa on harvinaisen monipuolinen tarina genrensä kirjojen joukossa. Juoni on kiinnostava ja hyvä, jota eroottisten piirteiden korostaminen korostaa kivasti. Kerronta jäi kuitenkin hieman turhan yleiselle tasolle, mikä näin lyhyessä teoksessa on toki välttämätöntäkin.