Anastasia
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Anastasia

Ilkka Auer
Julkaistu: heinäkuu 2017 (Haamu)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuvat: Broci. Nidottu.

Laukku täynnä kauhua: kirjoja, sarjiksia ja leffoja. Kristian on valmis pitkään kesälomaan! Isovanhempien luona on kaikki mitä lomalta kaipaa. Hyvää ruokaa, oma rauha ja seikkailuja Neuvostoliiton entisellä sotilastukikohta-alueella. Ja mikä parasta: sydänystävät Matias ja Elsa. Aika ihana Elsa.

Mutta Kristian ei aavista, että kaikki mukaan pakattu kauhu kalpenee sen rinnalla, mihin hän itse on astumassa. Kylässä on tapahtunut outoja kuolemia ja katoamisia, joiden jäljille kolmikko pääsee. Kesä muuttuuu kammottavaksi painajaiseksi, kun vuosikymmeniä kylää piinannut pahuus on taas astumassa esiin. Tutut kylähullut käyttäytyvät entistä oudommin. Eläintenraatoja löytyy naulattuina sähköpylväisiin. Kumma kulkuri aiheuttaa pakokauhua. Onko murhaaja liikkeellä? Ja kuka on seuraava uhri? Elsa?

Puna-armeijan räjäyttämä vanha kirous on kaivettu esiin. Sen lonkerot ulottuvat lähemmäksi, kuin kolmikko aavistaakaan. Kaiken keskellä tuntuu olevan tyttö nimeltään Anastasia. Kuka hän on? Saavatko ystävykset siihen vastausta? Vai ovatko he tienneet sen aina?

muokattu 11.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paniikkipuiston kadut (Goosebumps: Kauhumaa, #12)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)KymnaasiVarjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)

Kirja-arvioita (2)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5

Nuorille aikuisille ensisijaisesti suunnattu Ilkka Auerin "Anastasia" (Haamu, 2017) on kauhugenren täysverinen ja vieläpä melko perinteinen edustaja. Yliluonnollinen on yliluonnollista, piste, eikä sitä yritetä pehmentää tai selittää miksikään muuksi, ja pahuutta vastaan taistellaan uskonnollista kuvastoa - ikoneja, pyhää vettä - käyttäen.

Neuvostoliiton sotilastukikohtana toiminut Porkkala tarjoaa harvinaisen kiinnostavan miljöön kirjan tapahtumille. Pieni ... (lisää)

Pete avatar
Kirjoittanut
5.0

Loistava kirja josta nauttii vanhempikin lukija. Suosittelen lämpimästi.

Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574