Linna on aina ollut kotimme
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Linna on aina ollut kotimme

Shirley Jackson
Julkaistu: maaliskuu 7, 2018 (Fabriikki)
Alkuperäinen nimi: We Have Always Lived in the Castle
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu + psykologinen kauhu, mysteeri
Avainsanat: elokuva, noidat

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Laura Vesanto. Kannen kuvat ja ulkoasu: Kristian Jalava. Nidottu.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2019.

Goottilaisen kirjallisuuden klassikko – Grey Gardens kohtaa tyttökirjat

Blackwoodin sukutalossa on jäljellä enää kolme asukasta: sisarukset Merricat ja Constance Blackwood ja pyörätuoliin joutunut Julian-setä. Koko muu perhe on kuollut.

Merricat hautaa maahan marmorikuulia ja keksii taikasanoja pitääkseen kyläläiset ja muun maailman talon porttien takana. Mutta kun isän kassakaapista kiinnostunut Charles-serkku löytää tiensä keittiön ovelle ja illallispöydän ääreen, Merricatin taikasanat eivät enää riitä.

Linna on aina ollut kotimme on tarina omalaatuisesta ystävyydestä, pienen kyläyhteisön ahdasmielisyydestä, ahneudesta ja amanita phalloidesista. Goottilaisen kirjallisuuden kaunis ja merkillinen klassikko vihdoin suomeksi.

Shirley Jackson (1916–1965) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti novellistaan The Lottery (1948) ja kauhuromaanistaan The Haunting of Hill House (1959), josta on tehty myös useita elokuvasovituksia.

Vastoinkäymisten värittämää elämää elänyt Jackson oli tunnettu ja tunteita herättävä kirjailija jo eläessään, vaikka onkin noussut kirjalliseen arvostukseen vasta 2000-luvun puolella.

Vuonna 2007 Yhdysvalloissa perustettiin kirjailijan nimeä kantava palkinto, joka myönnetään ansioituneille psykologista jännitystä ja kauhua hyödyntäville teoksille.

Viimeisin Jacksonista kirjoitettu elämäkerta A Rather Haunted Life ilmestyi 2016, ja sen myötä alkoi myös kirjailijan teosten uusi kultakausi. Nyt suomeksi ilmestyvän romaanin uutta elokuvasovitusta We Have Always Lived in the Castle odotetaan levitykseen vuonna 2018.

”Goottilainen mysteeri, jonka outous kumpuaa romaanin päähenkilön mielenmaailmasta. Vaikuttava kuvaus peloista ja ennakkoluuloista.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 16.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vedenalaisten saartama maa ynnä muita kertomuksiaKadotuksen kuiluVampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina, #2)Kuolevan jumalan yöKauhujen kirja 6 (Kauhujen kirja, #6)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0

Ihmeen kauan kestikin, että ensimmäinen Shirley Jacksonin romaani suomennettiin – siis kyseessä on ensimmäinen suomennos, mutta Jacksonin viimeiseksi jäänyt romaani, jota monet ovat pitäneet hänen parhaimpana luomuksenaan. Luin kirjan reilu 6 vuotta sitten englanniksi ja tarina on pysynyt varsin hyvin muistissa. Silti halusin lukea myös suomennoksen ja samalla tukea pientä kustantamoa, joka ansiokkaasti teoksen on suomentanut. Nyt kun olen lukenut Jacksonin elämäkertaa, tarinaa ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Nylkky, LordStenhammar
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857