Tunturien yöpuolta

Samuli Paulaharju
Julkaistu: 2018 (Salakirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia, sarjakuva, kokoelma
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Tunturien yöpuolta: Vanhoja tarinoita: Sarjakuvaromaani.

Sidottu. 

Sarjakuvataide:
Lauri Pitkänen
Petri Hiltunen
Jouko Alapartanen
Lea Kaulanen
Elsa-Maria Kaulanen

Hyperborea, Ytteröija, Kalevalan karu ja vauras Pohjola. Lukemattomien sukupolvien ajan tarinat kaukaisesta, mielikuvitusta kiihottavasta myyttisestä pohjoisesta ovat innostaneet ja kiehtoneet eri kulttuurien tarinankertojia ja seikkailijoita.

Vuonna 1875 Kurikassa syntynyt Samuli Paulaharju löysi oman mystisen pohjoisensa Lapin ja Finnmarkin mailta, missä vanha kansa kamppaili elämästä luonnonvoimien kanssa. Matkansa hän taittoi pitkälti jalan kylästä kylään. Vuosikymmeniä kestäneen kirjailijanuransa aikana hän ehti kirjoittaa lukuisia Lappia ja Ruijaa koskevia tietokirjoja. Hänen ainoaksi kaunokirjalliseksi teoksekseen jäi kokoelma synkkäsävyisiä ja tunnelmallisia kansantarinoita, Tunturien yöpuolta.

Tämä kirja on muodostunut viiden kansanperinteestä ja pohjoisen luonnosta inspiraatiotaan hakevan taiteilijan halusta antaa uudenlainen muoto Paulaharjun vivahteikkaalle tekstille. Tervetuloa haltioiden, pirujen, trollien ja kummajaisten kaamokseen!

 

(muokattu 03.11.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Batman: VerimyrskyLaulu yön lapsistaThe Dreaming 1Amerikan vampyyri (Amerikan vampyyri, #1)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 75 vierailijaa
Vampire83, LordStenhammar
Uusin jäsen: Kati Piehl
Jäseniä yhteensä: 8754