Pienen hauen pyydystys

Juhani Karila
Julkaistu: lokakuu 16, 2019 (Siltala)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kalevi jäntin palkinto, kotimainen

Kannen kuva: Arla Kanerva. Nidottu.

Kalevi Jäntin palkinto 2019. Tähtifantasia-palkintoehdokas 2020.

Tällaista Lappia et ole ennen kokenut

Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen Itä-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikä on pantu alulle vuosia sitten. Hän joutuu hyväksymään erakkomaisen äitinsä perinnön ja selvittämään suhdettaan lahjakkaaseen käsitetaiteilijaan. Lopulta hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kohdata niin ensirakkautensa kuin lampea vartioiva hirmuinen näkki.

Ylikonstaapeli Janatuinen on tullut pidättämään Elina Ylijaakon murhasta epäiltynä. Ennen epäillyn löytymistä hänen täytyy suoriutua onkireissusta peijoonin kanssa ja väkiyöstä – kuolleiden karnevaalista, josta kovaverisinkin noita ymmärtää pysyä erossa.

Jängillä vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin käynnistettyjä koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Keittiöön murtautuu peikko, joka syö eilen tehdyn nakkikeiton. Vuosisatoja vanha riivaaja löytää uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellä suota asuu hauki, josta riippuu kaikki.

Pienen hauen pyydystys on kielellisesti virtuoosimainen romaani, yhtä aikaa rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympäristötuhoa edistävän elämäntapamme säälimätön kritiikki.

muokattu 29.04.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1)Kodittomat sielut (Intertwined, #1)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Halu (Langenneet enkelit, #1)

Kirja-arvioita (1)

Taina Kaarlela avatar
Kirjoittanut
4.5

Kirja nappasi heti alkumetreillä kuin nälkäinen kuha uistimeen ja piti koukussa loppuun asti. Lukiessani näin niillä kuuluisilla "sielun silmillä" niin peijoonin kuin Moukku-Ollin fyysiset hahmot. Oli tosi mukavaa, että lähes kaikki kummat tyypit olivat jollain muotoa sympaattisia. Virkistävä kirja!

Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325