Pienen hauen pyydystys
Keskiarvo 4.14
4.14 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Pienen hauen pyydystys

Juhani Karila
Julkaistu: lokakuu 16, 2019 (Siltala)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kalevi jäntin palkinto, kotimainen, tähtifantasia-palkinto

Kannen kuva: Arla Kanerva. Nidottu.

Kalevi Jäntin palkinto 2019, Tähtifantasia-palkinto 2020, Jarkko Laine -palkinto 2020. Kuvastaja-palkintoehdokas 2020. 

Tällaista Lappia et ole ennen kokenut

Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen Itä-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikä on pantu alulle vuosia sitten. Hän joutuu hyväksymään erakkomaisen äitinsä perinnön ja selvittämään suhdettaan lahjakkaaseen käsitetaiteilijaan. Lopulta hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kohdata niin ensirakkautensa kuin lampea vartioiva hirmuinen näkki.

Ylikonstaapeli Janatuinen on tullut pidättämään Elina Ylijaakon murhasta epäiltynä. Ennen epäillyn löytymistä hänen täytyy suoriutua onkireissusta peijoonin kanssa ja väkiyöstä – kuolleiden karnevaalista, josta kovaverisinkin noita ymmärtää pysyä erossa.

Jängillä vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin käynnistettyjä koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Keittiöön murtautuu peikko, joka syö eilen tehdyn nakkikeiton. Vuosisatoja vanha riivaaja löytää uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellä suota asuu hauki, josta riippuu kaikki.

Pienen hauen pyydystys on kielellisesti virtuoosimainen romaani, yhtä aikaa rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympäristötuhoa edistävän elämäntapamme säälimätön kritiikki.

muokattu 01.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Legioona (Talon-saaga, #4)Perillinen (Perillinen, #4)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Mifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)Vainuttu (Susiraja, #4)

Kirja-arvioita (1)

Taina Kaarlela avatar
Kirjoittanut
4.5

Kirja nappasi heti alkumetreillä kuin nälkäinen kuha uistimeen ja piti koukussa loppuun asti. Lukiessani näin niillä kuuluisilla "sielun silmillä" niin peijoonin kuin Moukku-Ollin fyysiset hahmot. Oli tosi mukavaa, että lähes kaikki kummat tyypit olivat jollain muotoa sympaattisia. Virkistävä kirja!

Paikalla 1 jäsen ja 37 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863