Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Suzanne Collins
Julkaistaan: toukokuu 19, 2020 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Ballad of Songbirds and Snakes
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestyy toukokuussa 2020. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu, kansipaperi.

Uusi Nälkäpeli-romaani!

Kunnianhimo ruokkii häntä.

Kilpailu kannustaa häntä.

Mutta vallalla on hintansa.

On elonkorjuun aamu ja kymmenes vuotuinen Nälkäpeli on alkamassa. 18-vuotias Coriolanus Snow valmistautuu Capitolissa hohdokkaaseen tehtävään yhtenä Nälkäpelin ohjaajista. Ennen niin mahtava Snow-suku elää kovia aikoja, ja sen ainoa heikko toivo on Coriolanus: onnistuuko hän päihittämään koulutoverinsa viehätysvoimassa, älyssä ja oveluudessa ja ohjaamaan tribuuttinsa voittoon?

Lähtöasetelma on Coriolanukselle kehno. Hänet määrätään ohjaajaksi tribuuteista heikoimmalle, Vyöhykkeen 12 tytölle. Kaksikon kohtalo on nyt hitsattu yhteen – jokainen Coriolanuksen valinta voi johtaa suosioon tai epäonnistumiseen, voittoon tai tuhoon. Areenan sisäpuolella käydään kamppailua elämästä ja kuolemasta. Areenan ulkopuolella Coriolanus puolestaan tajuaa, että hänellä on tunteita kuolemaan tuomittua tribuuttiaan kohtaan… ja hänen on päätettävä, noudattaako sääntöjä vai pyrkiäkö voittoon keinoja kaihtamatta.

(muokattu 03.02.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pandemonium: Rakkaus on kapinaa (Delirium-trilogia, #2)Pimeä sydän (Mystic City, #2)Hiekkasotilaat (Routasisarukset, #2)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Nälkäpeli 1–3
Paikalla 3 jäsentä ja 64 vierailijaa
LordStenhammar, Jukuke, Adaera
Uusin jäsen: Matti Koppanen
Jäseniä yhteensä: 9079