Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Suzanne Collins
scifi > dystopia, nuoret
Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä - Suzanne Collins7.42

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Helene Bützow. Kannen kuvitus: Tim O'Brien. Sidottu, kansipaperi.

Kunnianhimo ruokkii häntä.

Kilpailu kannustaa häntä.

Mutta vallalla on hintansa.

On elonkorjuun aamu ja kymmenes vuotuinen Nälkäpeli on alkamassa. 18-vuotias Coriolanus Snow valmistautuu Capitolissa hohdokkaaseen tehtävään yhtenä Nälkäpelin ohjaajista. Ennen niin mahtava Snow-suku elää kovia aikoja, ja sen ainoa heikko toivo on Coriolanus: onnistuuko hän päihittämään koulutoverinsa viehätysvoimassa, älyssä ja oveluudessa ja ohjaamaan tribuuttinsa voittoon?

Lähtöasetelma on Coriolanukselle kehno. Hänet määrätään ohjaajaksi tribuuteista heikoimmalle, Vyöhykkeen 12 tytölle. Kaksikon kohtalo on nyt hitsattu yhteen – jokainen Coriolanuksen valinta voi johtaa suosioon tai epäonnistumiseen, voittoon tai tuhoon. Areenan sisäpuolella käydään kamppailua elämästä ja kuolemasta. Areenan ulkopuolella Coriolanus puolestaan tajuaa, että hänellä on tunteita kuolemaan tuomittua tribuuttiaan kohtaan… ja hänen on päätettävä, noudattaako sääntöjä vai pyrkiäkö voittoon keinoja kaihtamatta.

Keskustelua: Suzanne Collins :: viestejä 3 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: toukokuu 19, 2020
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Ballad of Songbirds and Snakes
Arvosanalla: 7.42/10
Arvosanoja: 35
Muokattu: heinäkuu 12, 2020

Nälkäpeli -kirjasarja

"Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia on ollut kansainvälinen supermenestys, jonka osia on myyty pelkästään USA:ssa yli 50 miljoonaa kappaletta ja joka on julkaistu 50 kielellä. Pelottavia tulevaisuudenkuvia väläyttelevä jännitysromaanisarja on paitsi hyytävä vertauskuva aikamme kilpailuyhteiskunnasta myös herkkä tarina nuoren rakkauden voimasta."

Nälkäpeli 1–38.76
Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä7.42
Nälkäpeli (Nälkäpeli #1)8.78
Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli #2)8.40
Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli #3)8.10