Seisaukset tasaukset

@ Elli Leppä
Seisaukset tasaukset - Elli Leppä 9.00   1

Kannet: Noora Kaikkonen. Nidottu.

Supernovia ja ratikkalinjoja. Pasilan aseman rakennustyömaa ja suuret tähtilaivat. Tähtien valkoisesta hehkusta syntyvä välkehtivä helminauha.

Elli Lepän tieteisrunokokoelmassa Seisaukset tasaukset arkiset asiat yhdistyvät kosmisiin visoihin sekä ihmisyyden ja olemassaolon pohdintaan. Runot käsittelevät kosmologista pienuutta, tieteellisen maailmankuvan riemuja ja rajoituksia sekä sitä, miten ihminen käyttää valtaansa maapallolla. Teos kutsuu lukijan matkalle etsimään ihmisyyden ydintä.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 21, 2020 (Nysalor-kustannus)
Tietoja muokattu lokakuu 22, 2020
Muita teoksia kirjailijalta Elli Leppä
Materian unet 9.00   1
Hirviöiden sukua 7.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

aituriar
Arvosanat 176
Kirja-arviot 38
Viestit 30
heinäkuu 25, 2021
9 / 10

Hyvin vähän on tullut runokirjoja luettua. Vain harvoin törmään runoteokseen, joka herättää mielenkiinnon tavalla, joka johtaa päätökseen lukea kyseinen teos.

Seisaukset tasaukset herätti. Jo pelkkä ajatus scifirunoudesta sykähdytti. Vau, onko sellaistakin? Kirjan nimi toi heti mieleen oman alani maantieteen, joten olin varsin nopeasti myyty. En voinut ohittaa tätä tapausta. Pakko oli vähintäänkin kokeilla.

Eikä se pettänyt. Runot ovat tiedeintoilijan ja tutkijasielun mieltä kutkuttelevia, jotka samalla onnistuvat olemaan kauniita, herkkiä ja koskettavia kuvauksia maailmankaikkeudesta. Osan runoista äärelle todella pysähtyi, osa niistä pisti ajattelemaan ja parhaat peräti tarjosivat aivan uutta tietoa maailmasta ja yhteiskunnasta. Osa runoista aiheutti fyysistä kipua, mutta ei se runoilijan vika ole, että todellisuus sattuu.