Risingshadow

Elli Leppä
Hirviöiden sukua - Elli Leppä
★ 7.00 / 1
123456178★9★10★

Kansi: Noora Puolamäki. Nidottu.

Mitä me kerromme itsellemme tarinoilla hirviöistä, yhteisöstä ulos suljetuista? Toisessa runokokoelmassaan Elli Leppä tutkii folkloren keinoin kysymyksiä ruumiillisuudesta, riittämättömyydestä, vieraudesta ja ulkopuolisuudesta. Runoissa asetutaan tarkastelemaan hirviön osaa sekä sisä- että ulkopuolelta.

Elli Leppä (s. 1980) on mytologialle ja tähtitieteelle perso farmakologi, joka aikoo vanhana muuttaa kananjalkamökkiin asumaan. Hän harrastaa laulua, roolipelaamista, haltioitumisen hetkiä ja luonnontieteellistä ihmettelyä. Paras tapa havainnoida häntä on sivusilmällä ja vaivihkaa.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaMytologiaRunousKotimainen
Julkaistu: syyskuu 30, 2021 (Nysalor-kustannus)
Käyttäjien kirja-arvioita (1)

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Taikuuden laiva (Elolaivat #1)
★ 8.64 / 37
Tuli & veri (Tulen ja jään laulu)
★ 8.54 / 22
Noita Keskuudessamme
★ 8.36 / 25
Lain pyörteissä (Usvasyntyinen: Wax & Wayne #1)
★ 8.16 / 18
Lumenlaulaja
★ 8.16 / 13
Metsän peitto
★ 8.08 / 12
Sydänmeri
★ 8.08 / 13

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Elli Leppä

Kyynel avatar
Kyynel
Kirjoja 218, Kirja-arviot 67, Viestit 51
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Hirviöiden sukua ei ollut yhtä vaikuttava lukukokemus kuin Elli Lepän debyyttirunokokoelma Seisaukset tasaukset, joka olikin tieteisrunoutta. Tämän kakkosteoksen enemmän folkloresta ammentavat runot eivät samalla tavalla kolahtaneet tai tuntuneet yhtä puhuttelevilta. En esimerkiksi suuremmin innostunut kansanperinteestä innoituksensa saaneista runoista. Kiinnostavin osa olivat ne runot, jotka oli otsikoitu nimellä "mykkä sisar" ja jotka avasivat ajatusta vaihdokkuudesta, siitä, että joukossamme on niitä, jotka ovat ottaneet toisen ihmisen paikan. Selittääkö tämä ajoittain pintaan pulpahtavia ulkopuolisuuden tunteita ja oloa, ettei kuulu joukkoon? Ovatko ihmisten maailmaan sopeutumattomat itse asiassa vaihdokkaita? Jännittävää pohdintaa.

Yhtä kaikki on sykähdyttävää, että kirjoitetaan tieteis- ja fantasiarunouttakin, vieläpä suomeksi. Jään odottamaan Lepän seuraavaa teosta suurella mielenkiinnolla.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja