Paluu Eedeniin

Harry Harrison
scifi, vaihtoehtohistoria
Paluu Eedeniin (Eeden-trilogia #3) - Harry Harrison

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Tommi Puolakka. Kuvitus: Bill Sanderson. Kansikuva: Maya Hahto. Nidottu. Suomennos ilmestyy loppukeväällä tai alkukesällä.

Hauras rauha vallitsee ihmisten ja jilaneiden välillä. Suuret matelijat ovat kuitenkin alituinen uhka ihmisille, eivätkä toisilleen vihaa pitävät kansat pysty loputtomasti välttelemään toisiaan. Kerrick, jilaneiden kasvattama ihminen, joutuu tekemään lopullisen valinnan sen suhteen, mikä hän todella on.

Etelässä rauhanomaisten elämän tyttärien yhteisö rakentaa omaa kaupunkiaan, mutta vainottuina ja vailla yhteistä johtajaa he eivät saa ymmärrystä kaltaistensa joukossa. Heitä repivät myös sisäiset ristiriidat. Kaukana meren toisella puolella vanha vihollinen Vainte saa uuden tilaisuuden kostoon, eikä jätä sitä käyttämättä.

Paluu Eedeniin on jatkoa teoksille Eedenistä länteen ja Talvi Eedenissä. Harry Harrison (1925–2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

Odotusarvio kirjalle


Julkaisu: toukokuu 2021
Kustantaja: Vaskikirjat
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria
Alkuperäinen nimi: Return to Eden
Odotusarvolla: 8.00/10
Arvosanoja: 1
Tietoja päivitetty maaliskuu 26, 2021

Eeden-trilogia -kirjasarja

Eedenistä länteen (Eeden-trilogia #1)6.28
Talvi Eedenissä (Eeden-trilogia #2)
Paluu Eedeniin (Eeden-trilogia #3)