Nukketehdas (Alex Lindhage & Clara Sjöberg #1) - Åsa Schwarz , Lena Karlin 7.50   2

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Hanni Salovaara. Kannen kuva: Shutterstock ja 123rf. Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Vetävä, nopeatempoinen trilleri tekoälyn uhista aloittaa uuden Alex Lindhage & Clara Sjöberg -sarjan

Ihmishahmoinen Adam-robotti on saanut keksijältään Heinrich Beckeriltä paitsi ylivertaisen älyn myös ihmisen kaltaisen tunne-elämän.

Kun sekä Adam että Heinrich Becker siepataan, tapauksen saa tutkittavakseen suojelupoliisissa toimiva Alex Lindhage. Hänen huomionsa kohdistuu pian Beckerin kollegaan ja kilpailijaan Clara Sjöbergiin, jolla vaikuttaa olevan jotain salattavaa.

Beckerin Nora-vaimon ja Claran avustuksella Alex yrittää selvittää, kuka on sieppausten takana. Epäiltyjen joukko kasvaa päivä päivältä – eri maiden sotateollisuuden edustajat etunenässä.

Vähitellen Beckeristä ja hänen työstään alkaa paljastua puolia, joista Norallakaan ei ole ollut tietoa. Menestyneen tiedemiehen koko kuva paljastuu lopulta paljon shokeeraavammaksi kuin kukaan olisi osannut kuvitellakaan.

”Nukketehdas on taitava, viihdyttävä ja älykäs rikosromaani, joka yllätti minut iloisesti. Juoni on täysin ennalta-arvaamaton, mikä pakottaa kääntämään yhä uuden sivun tietääkseen, mitä tapahtuu.” – Boklysten

”Trillerin näkökulmatekniikka toimii niin tehokkaasti, että se sekä ällistyttää että huolestuttaa lukijaa.” – Smålandsposten

Luokitus: Scifi Jännitys

Kirja julkaistu lokakuu 4, 2021 (Minerva)
Alkuperäinen nimi 'Dockfabriken'

Tietoja muokattu lokakuu 5, 2021

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Alex Lindhage & Clara Sjöberg -kirjasarja

Sarja sisältää 1 pääteosta ja yhteensä teoksia 1 kpl.

Nukketehdas (Alex Lindhage & Clara Sjöberg #1) 7.50   2