Risingshadow

Gillian McAllister
Väärässä paikassa väärään aikaan - Gillian McAllister
  ★ 7.26 / 8
1★2★3★4★15★6★37★48★9★10★

Alkuteos ilmestynyt 2022. Suomentanut Riina Vuokko. Kannen kuvitus: Mark Owen. Sidottu, kansipaperi.

Voiko murhan estää, jos se on jo tapahtunut?

On keskiyö. Jen odottaa teini-ikäistä poikaansa kotiin. Kun poika viimein ilmestyy kotikadulle, hän ei ole yksin, vaan joku seuraa aivan kintereillä. Sitten tapahtuu jotakin käsittämätöntä: poika puukottaa miehen. Jen ei tunne uhria eikä ymmärrä, miksi hänen fiksu ja hauska poikansa tekisi jotain niin kauheaa ja peruuttamatonta. Poika pidätetään, ja koko hänen tulevaisuutensa romahtaa. Aamuyön tunteina surun murtama Jen vihdoin nukahtaa. Ja kun hän seuraavana aamuna herää... on taas eilinen. Jokaisena aamuna Jen herää yhä kauemmas menneisyyteen ja jokainen uusi päivä antaa hänelle uuden mahdollisuuden estää murha.

Väärässä paikassa väärään aikaan on maailmanlaajuinen bestseller, jonka myös Reese Witherspoon valitsi suosittuun lukupiiriinsä.

Kirjasta sanottua:

"Rohkea, kekseliäs, riemastuttava, vinksahtanut. Tämä on virtuoosimaista tarinankerrontaa. Sukella sekaan. Nyt on oikea paikka ja oikea aika." – A. J. Finn, kirjailija

“Mestarillinen ja nerokas juoni.” – Sunday Express

"Poikkeuksellinen romaani. Juoneltaan monisyinen, kauniisti kirjoitettu teos, jota on mahdotonta jättää kesken. Päiväni murmelina käänteisesti elettynä ja kerrottuna on uskomattoman fiksu konsepti, mutta Väärässä paikassa väärään aikaan ei ole ainoastaan fiksu, vaan myös sydäntäkouraiseva ja täynnä tunnetta. McAllister on kirjailija uransa huipulla." – Beth O'Leary

"Joka sana ja hetki – täydellistä! Parhaimpia kirjoja joita olen koskaan lukenut." – Lisa Jewell

"Romaani on briljantti genrejä yhdistävä ja mieltänyrjäyttävä vastaus kysymykseen: kuinka pitkälle olet valmis menemään pelastaaksesi lapsesi?" – Ruth Ware

"Superkekseliäs malliesimerkki kirjaksi, joka viipyy ajatuksissasi vielä kauan sen jo luettuasi." – Fabulous Magazine

"Pitelemätön Gillian McAllister on parhaimmillaan tässä nerokkaassa trillerissä. Murskaa sydämesi ja räjäyttää ajatuksillesi uudet uomat." – Erin Kelly

"No nyt on ovela juoni! ‒ ‒ Lukijaa hellitään herkullisilla yllätyksillä." – Kotiliesi

Adlibris: tarkista saatavuus

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni
Muokannut 24.01.2024
Luokitus: Scifi, Jännitys, Mysteeri, Aikamatkustus
Julkaistu: toukokuu 30, 2023 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'Wrong Place, Wrong Time'
Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Gillian McAllister

Gillian McAllister (s. 1985) on kirjoittanut seitsemän romaania. Hän on opiskellut kirjallisuutta ja oikeustiedettä ja työskennellyt asianajajana ennen ryhtymistään kokopäiväiseksi kirjailijaksi.

17.11.2024
Eija avatar
Eija
Kirjoja 1439, Kirja-arviot 418, Viestit 1392
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Ihan kivasti rakennettu tarina, jossa mysteeriä ratkotaan takaperoisella kerronnalla. (15.7.2023)

02.07.2024
aituriar avatar
aituriar
Kirjoja 208, Kirja-arviot 59, Viestit 45
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Minulla ei ollut paljon ennakko-odotuksia tätä kirjaa kohtaan. Se kökötti hyllyssäni pidemmän aikaa, sillä kiinnostavammat kirjat ajoivat jatkuvasti sen edelle. Enkä nykyään juurikaan edes lue enää jännäreitä.

Niinpä yllätyin, miten syvältä lukukokemus lopulta kouraisi. Joo, Väärässä paikassa väärään aikaan on jännityskertomus, jonka tapahtumat käynnistyvät murhasta. Muita yhtymäkohtia klassisiin jännäreihin onkin verrattain vähän.

Gillian McAllister on rakentanut poikkeuksellisen eläväiset henkilöhahmot. Tykkäsin koko perheestä, Jenistä, Kellystä ja Toddista. Löysin heistä kaikista jotakin itsestäni. Jen on todellinen arjen sankari, soturiäiti, joka on valmis tekemään äärimmäisiä tekoja lapsensa vuoksi. Jenin ja Kellyn keskinäisen kemian ilmentymät saivat minut välillä suorastaan kiemurtelemaan mielihyvästä.

McAllister ei päästä kirjassaan itseään helpolla. Juonikuvio, jossa aika kulkee jatkuvasti taaksepäin, luo vaikeuden johtolankojen pudottelulle lukijaa tyydyttävällä tavalla. Pieni ihme, ettei kirja paljasta mitään kriittistä liian aikaisin. Tai ei kai pitäisi olla ihme, kun ottaa huomioon, että tämä on McAllisterin seitsemäs romaani. Ammattitaito se on, joka kirjan sivuilla puhuu.

Ihan täysiä pisteitä ei tästä voi antaa aivan lopun vuoksi, joka ei oikein sovi tyylikkään tarinan kokonaisuuteen. Se tuntui melkein lapselliselta. Myös se, että lähes kaikki henkilöhahmot olivat fyysisesti virheettömän kauniita, häiritsi.

Oletko kyllästynyt perinteisiin jännäreihin ja trillereihin? Etkö ole koskaan välittänyt koko genrestä? Kokeile tätä, saatat löytää uuden ystävän.

Takaisin ylös
  • Risingshadow
  • Selaa
  • Gillian McAllister
  • Väärässä paikassa väärään aikaan
Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | Instagram | RSS
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.

Tietosuoja