Hämärän valtakunta

@ Leigh Bardugo
Hämärän valtakunta (Paluu Grishaversumiin #2) - Leigh Bardugo 8.58   7

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Meri Kapari. Sidottu.

Grishaversumi liekeissä!

Kaz Brekker ja hänen lainsuojattomansa ovat onnistuneet mahdottomassa ja hoitaneet keikan, jonka piti viedä heidän henkensä. Tuntuvan palkkion sijaan heidät on kuitenkin petetty, ja yksi Brekkerin joukon jäsenistä on vangittu.

Kaikki Grishaversumin silmäätekevät haluavat itselleen hengenvaarallisen huumeen, jonka avulla taikuutta hallitsevat grishat voivat moninkertaistaa voimansa. Brekkerin jengillä on hallussaan henkilö, joka tietää, miten tätä ainetta valmistetaan. Nurkkaan ahdistettu Kaz Brekker ja hänen kumppaninsa joutuvat käyttämään kaikki keinonsa selvitäkseen niin uusista kuin vanhoista vihollisista.

Ennen pitkää Ketterdamin synkillä ja sokkeloisilla kujilla, hämärän valtakunnassa, käydään taistelu, joka ajaa koko satamakaupungin kaaokseen. Brekkerin ja hänen joukkonsa uhkapelissä ei ole panoksena enempää tai vähempää kuin koko Grishaversumin tulevaisuus.

Hämärän valtakunta on Paluu Grishaversumiin -sarjan toiminnantäyteinen päätösosa. Sarjan ensimmäinen osa Korppien kehä keräsi runsaasti kiitosta lukijoilta. Kirjan hahmot ovat tuttuja myös Netflixin Varjo ja riipus -menestyssarjasta.

”Grishaversumi-romaanit ovat olleet viime aikojen ilahduttavinta nuorten fantasiaa, vieläpä sellaista, josta aikuinenkin lukija voi nauttia.” – Helsingin Sanomat


Omassa kirjahyllyssäni
* lisää kirja luku-/hankintalistalle saadaksesi tietoa kun kirja julkaistaan *


Kirja julkaistaan lokakuu 9, 2023 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi Crooked Kingdom
Tietoja muokattu syyskuu 14, 2023

Paluu Grishaversumiin

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Pääsarja Grishaversumi

Korppien kehä (Paluu Grishaversumiin #1) 8.20   36
Hämärän valtakunta (Paluu Grishaversumiin #2) 8.58   7

Kirja-arviot & arvosanat

Salka
Salka
Arvosanat 692
Kirja-arviot 0
Viestit 1
kesäkuu 19, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle