Holly: scifi-trilleri

@ Brandon Sanderson, Mary Robinette Kowal
Holly: scifi-trilleri - Brandon Sanderson, Mary Robinette Kowal 8.00   1

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Alma Jylhä. Äänikirja.

Hengästyttävä scifi-trilleri naisesta, joka taistelee hengestään – ja todellisesta identiteetistään.

Lähitulevaisuudessa ihmiset ovat valinneet kuolemattomuuden – kovaan hintaan. Lainkuuliaiset kansalaiset ylläpitävät terveyttään loputtomiin naniittiteknologialla vastineeksi yksityisyydestään. Samalla he voivat aistia maailman valitsemansa virtuaalitodellisuuden suodattamana.

Kun Holly Winseed herää sairaalasta, hänen muistikuvansa ovat hataria eikä hän tiedä, miten hän on sinne päätynyt. Sairaalasängyn vierellä ei ole Hollyn aviomies Jonathan vaan hallituksen agentti Schuyler. Hollylle selviää pian, että hän on klooni, tilapäinen kopio itsestään. Hänet on luotu yhtä tarkoitusta varten: etsimään käsiinsä alkuperäinen Holly ja eliminoimaan tämä rangaistuksena Jonathanin murhasta. Jos Holly onnistuu, hän voi ottaa alkuperäisen itsensä paikan yhteiskunnassa ja jatkaa elämäänsä. Jos hän epäonnistuu, hän tuhoutuu ja Jonathanin murhaaja jatkaa vapaalla jalalla.

Hugo-palkitut kirjailijat Brandon Sanderson ja Mary Robinette Kowal ovat yhdistäneet voimansa ja kirjoittaneet nopeatempoisen scifi-trillerin suoraan äänikirjaksi. Holly: scifi-trilleri voitti Fantasy Award -palkinnon vuoden 2020 parhaana äänikirjana.

Brandon Sanderson on moneen otteeseen palkittu fantasia- ja scifi-kirjailija, jonka teoksia on myyty 17 miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 30 kielelle.

Mary Robinette Kowal on scifiin keskittyvä kirjailija. Hän voitti parhaan uuden tieteiskirjailijan John W. Campbell -palkinnon vuonna 2008. Sittemmin hänen teoksensa ovat voittaneet mm. Hugo-, Nebula- ja Locus-palkintoja.


Luokitus: Scifi Jännitys

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu toukokuu 17, 2023 (SAGA Egmont)
Alkuperäinen nimi The Original
Tietoja muokattu toukokuu 23, 2023

Kirja-arviot & arvosanat

Wicked-Willie
Wicked-Willie
Arvosanat 320
Kirja-arviot 14
Viestit 68
kesäkuu 17, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle