George R. R. Martin
HourglassEyes avatar
HourglassEyes | Lukupiiri | 60 viestiä | 18.12.2024
Viimeisin Freyja | 13.02.2025
Sivut: 1, 2, 3

Andrzej Sapkowski (mm. Noituri-sarja)

Andrzej Sapkowski
Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski (s. 1948) on puolalainen fantasiakirjailija. Hän on tullut tunnetuksi Noituri-sarjastaan, jonka osia on ostettu maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta. Sarjan oikeudet on myyty 20 kielelle. Haltiain verta palkittiin Britanniassa 2009 David Gemmell Legend -fantasiapalkinnolla. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa saivat Suomessa peräkkäin Tähtifantasia-palkinnon vuoden parhaana fantasiakirjana.

Sapkowski syntyi Lodzissa. Hän opiskeli taloustiedettä ja työskenteli myyntiedustajana ulkomaiselle kauppayhtiölle. Sapkowskin mukaan hänet ovat kasvattaneet kirjailijaksi Alexandre Dumas'n, Henryk Sienkiewiczin, Raymond Chandlerin, Roger Zelaznyn, Jack Vancen ja Jules Vernen kirjat.

24.10.2015
Berengar avatar
Saagan viimeinen osa Järven neito ilmestyy ensi kesäkuussa. Näyttää olevan jopa 650 sivua luettavaa.

06.01.2016
Dyn avatar
Noituri on ollut mulla pitkään lukulistalla, ja aloitin nyt ensimmäisestä osasta eli Viimeisestä toivomuksesta. Geralt on kiinnostava päähenkilö, jossa on luonnetta ja synkkyyttä. Hiukan ehkä kaipaisin lisätietoa maailmasta, lähinnä mihin taikuus perustuu ja millaisia olentoja paikka oikeastaan edes vilisee. Mutta muuten vaikuttaa lupaavalta.

Novellimuodon kanssa en ole ihan sinut, tarinasta tuntuu puuttuvan suurempi juonilanka. Jos tarkoitus on vain seurata, miten Geralt mättää erilaisia örkkejä turpaan, niin vähän väsyttää. Käsittääkseni romaanien myötä saadaan myös laajempaa juonta mukaan, mutta koska haluan lukea nämä järjestyksessä, ensin on selvitettävä nämä novellit...
09.01.2016
(ylläpitäjä)
Luin joulukuussa Pääskytornin. Sanoin ketjussa Tulikasteesta, että se ei ollut yhtä hyvä kuin Halveksunnan aika, ja erityisesti Cirin pieni rooli häiritsi. Pääskytorni sitten palasi Halveksunnan tasolle, ja annoin tietokannassa neljä ja puoli tähteä. Mukavaa, että Järven neidolle on merkitty noin paljon sivuja ennakkotiedoissa. Toivottavasti Neidon jälkeen Sapkowskin suomentaminen ei ole ohi, sillä haluaisin lukea uusimman Noituri-romaanin Sezon burz. Englanninkielinen käännöskin kelpaisi huonompana vaihtoehtona...

Pääskytornissa tosiaan oli paljon Ciriä. Minusta noiturityttö on aivan yhtä kiinnostava ja tärkeä hahmo kuin Geralt. Se kohta oli pysäyttävää luettavaa, kun [Spoileri - klikkaa] Kirjan ihan viimeiset sivut todella pitivät otteessaan.

EijaKerrassaan hienoa kerrontaa jälleen. Tarinaa kerrotaan paljon epäjärjestyksessä takaumien kautta. Todella hienosti rakennettuja sisäkkäisiä tarinalinjoja, missä näkökulma vaihtuu sujuvasti lennosta. (Joku kertoo tarinaa ja siinä samassa ollaan kerrotussa tarinassa jne… vaikee selittää. )
Minä tykkäsin kovasti tästä kerrontatekniikasta.
08.02.2016
Dyn avatar
Kaksi ensimmäistä osaa, Viimeinen toivomus ja Kohtalon miekka, on nyt luettu. Tarina muuttuu koko ajan kiinnostavammaksi ja saa Cirin mukaantulon myötä myös yhtenäisemmän rakenteen. Ja Ciri itse - miten kiinnostava henkilöhahmo! Odotan innolla seuraavaa osaa ja sitä, millaiseksi noiturin ja orpotytön isä-tytär-suhde oikein muodostuu.
(ylläpitäjä)
Booky.fi väittää toimittavansa Järven neidon 2-3 arkipäivässä. Myös e-kirja on saatavilla, joten merkitsin romaanin ilmestyneeksi tietokannassa. En tiedä, löytyykö Neitoa vielä kirjakaupoista.
KiLLPaTRiCK avatar
Myös Adlibrikseltä tuli sähköposti, että kirja on toimitettu.
Toivottavasti ehtii perjantaiksi.
kyty avatar
Jussi
Samaa mieltä. Olisi kai virhe ylipäätään ajatella Geraltia (ainakaan ainoana) päähahmona.

Katselin jo eilen kirjakaupassa josko kirjaa jo näkyisi, mutta toisaalta joudun kait odottamaan sen hankkimista jonkun aikaa yllättävien rahanmenojen takia... Adlibriksellä kirjan hinta on kyllä yllättävän alhainen. Lieneeköhän sama hinta Akateemisesta fyysisesti ostettuna. Mieluummin sitä tietysti kannattaisi eettisempiä kirjakauppoja, mutta... kun... hinta. :neutral:
09.06.2016
Jouni avatar
10.06.2016
Berengar avatar
Adlibriksen paketti saapui sopivasti viikonlopuksi. Ihmeen suuria hintaeroja.
11.06.2016
KiLLPaTRiCK avatar
JouniHelsingin keskustan akateemisessa näytti olevan tänään Järven neitoa myynnissä, hinta 27.90
Itiksen Suomalaisessa 32,95€. Kirjakaupat tulevat niin kuolemaan...
Dyn avatar
Noitureita on ollut usein tarjouksessa Finnconin kirjamyynnissä. Toki uudesta varmaan sielläkin vielä pyydetään enemmän rahaa, mutta toiveita jostain tarjouksesta voisi ehkä vielä olla.
kyty avatar
KiLLPaTRiCK
Itiksen Suomalaisessa 32,95€. Kirjakaupat tulevat niin kuolemaan...
Mikä on sääli, harmittaa kovasti tuo Akateemisen myymisen jälkeinen mahalasku. Ei siellä ole enää paljon mitään. Käsittääkseni verkkokauppojen halvat hinnat selittyvät myyntitilojen puutteen vuoksi myös osin sillä, että isoimmat niistä kiertävät veroja? Olisi aika hurjaa jos kaikki myynti keskittyisi jättikaupoille, ja pienemmät eivät enää pärjäisi, koska ne eivät pysty kilpailemaan hintojen kanssa.

Voi silti olla, että ostan Adlibriksestä hinnan takia, ja vanhoja Noitureitahan oli siellä jollain kampanjahinnalla. Ehkä uudenkin hinta laskee hiukan myöhemmin.
kyty
Taitaa olla Järven neitokin nyt Adlibriksellä kampanjahintainen. Se on yli 100 sivua pidempi kuin Pääskytorni, jonka hinta oli Adlibriksellä uutena enemmän kuin Järven neidon nykyinen hinta. Kirjan esittelyssä lukee myös "Mukana seuraavissa kampanjoissa: Noituri". Se selittäisi kauppojen huimat hintaerot.
04.07.2016
Luettu.
Selvästi heikoin Noituri-kirja. Annoin vain kolme tähteä, kun edellinen oli mielestäni viiden arvoinen.
Tarinan lopettaminen on tietysti aina vaikeata ja ei tunnu oikein keltään onnistuvan.
04.07.2016
(ylläpitäjä)
Minusta Järven neito oli erittäin hyvä lopetus saagalle, ja annoin tietokannassa neljä ja puoli tähteä. Heikoin Noituri-kirja on mielestäni Haltiain verta. Eniten tykkäsin novellikokoelmista eli sarjan kahdesta ensimmäisestä osasta. Neito saattoi olla romaaneista paras.

Nyt sitten odottelen tietoa siitä, julkaiseeko WSOY viimeisimmän Noituri-kirjan Sezon burz ("Myrskyn aika").

EDIT: Kirja ilmestyy englanninkielisenä käännöksenä toukokuussa 2018 nimellä Season of Storms. Jos suomennosta ei kuulu, niin voin lukea englanniksi.
Muokannut Jussi (11.07.2016)
Rasimus avatar
(moderaattori)
1 kirja, 890 viestiä
Jos olen aikaisemmin nillittänyt, että kirjoissa ei juoni liikahda eteenpäin lainkaan, niin Järven neidossa sitten tapahtui senkin edestä. Vaikutelma siitä, että kirjailija venyttää tarinaa niin kauan kunnes kyllästyy, siis vain korostui.

Ja iso kerronnallinen latistus:
[Spoileri - klikkaa]

Kyllä, tämä kirja oli juuri tuon toiminnallisuuden takia parasta Noituria tähän mennessä (unohtaen alun novellikokoelmat, tietenkin) mutta kokonaisuutena kirjasarja jätti minulle pahan maun suuhun. Parempaakin tarinankerrontaa on nähty (mutta harvemmin parempia hahmoja ja oivaltavampia maailmankuvauksia).
Rasimus
Samaa mieltä.

[Spoileri - klikkaa]

Samaa mieltä Jussin kanssa, että Haltiain verta taisi olla sarjan heikoin. Se oli lähinnä pohjustusta tulevalle. Romaaneista parhaina osina pidin Tulikastetta ja Pääskytornia. Toivottavasti uusi Noituri myös suomennetaan – siinä päästäänkin sitten takaisin lyhyisiin kertomuksiin.
Rasimus avatar
(moderaattori)
1 kirja, 890 viestiä
Eija[Spoileri - klikkaa]
05.08.2016
[Spoileri - klikkaa]
Kuten sanoin aika lailla heikoin sarjasta. Pidän vähän rauhallisemmastakin tahdista, kun siinä on sentään jotain järkeä.
Innolla odotan ensi kesää, joilloin toivon uusimman taas kerran ilmestyvän. En tiennyt sen olevan novellikokoelma. Ainoastaan, ettei se jatka tarinaa, vaan on itsenäinen teos.
03.10.2016
Dragan avatar
[article]686[/article]
12.10.2016
Pjst avatar
Ite tykkäsin kyl kirjasta just näin, vaikka edelleen nautin eniten kahdesta ensimäisestä
(ylläpitäjä)
Myrskykausi ilmestyy WSOY:ltä suomeksi ensi kesäkuussa!

Kustantajan sivustolla kirja on merkitty Noituri-sarjan kahdeksanneksi osaksi, vaikka se kertoo aiemmista tapahtumista. Pituus on 350 sivua.
(kirjastonhoitaja)
Hienoo. Se onkin sitten romaani (jostain luin aiemmin että olisi ollut novellimuotoinen).
Ririskainen avatar
Ääh, vähän harmi että se on romaani. Ehdin jo innostua, kun kuulin novelleja ilmestyvän lisää, koska minusta Viimeinen toivomus ja Kohtalon miekka ovat sarjan parasta antia (itse asiassa Järven neito on edelleen kesältä kesken, en vaan oikein jaksa).
KiLLPaTRiCK avatar
Olihan tämä odotettu uutinen, mutta ei se tee siitä yhtään huonompaa.
Itsenäinen teos voi olla juuri sitä mitä eniten kaipaan.
Tuleeko vuoden 2017 kesäkuusta yhtä mahtava kuin vuoden 2016 kesä oli?
Takaisin ylös