Phantasma
Alkuteos ilmestynyt 2024. Suomentanut Paula Pohjanrinne. Sidottu ja nidottu laitos.
Maailmanlaajuinen TikTok-sensaatio on synkän viettelevä romantasiaseikkailun avaus.
Kun Ophelian sisko katoaa, on vain yksi keino pelastaa hänet. Ophelian on astuttava sisään Phantasman maailmaan – hengenvaaralliseen kilpailuun kummitustalon uumenissa – ja voitettava. Palkintona on yksi toive.
Phantasma on sokkelo täynnä eksyttäviä käytäviä ja ylellisiä juhlasaleja, demoneita ja kiusauksia. Ophelian on selvitettävä yhdeksän toinen toistaan vaarallisempaa haastetta, ja muut kilpailijat tekevät mitä tahansa pudottaakseen vastustajansa pelistä. Juuri kun pelko uhkaa ottaa vallan, salaperäinen muukalainen tarjoaa sopimusta...
Mutta pelissä on vain kaksi sääntöä: Pysy hengissä. Äläkä rakastu.
Käyttäjät lukeneet myös
Pahuuden pelit
Pahuuden pelit sisältää tällä hetkellä 1 kirjan ja sarja laajenee lisää 1 uuden kirjan julkaisemisen myötä.
Kirja-arviot ja kommentit
Siis ah, aluksi täytyy sanoa, että tässä on maailman hienoimmat kannet ja ihan törkeän hienot syrjävärjäykset! Pakkohan tämä oli saada omaan hyllyyn. Juoni vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja vähän erilaiselta mihin on tottunut ja olen edelleen hyvin haltioissani siitä, että näitä tämän genren kirjoja on alettu myös suomentamaan. Noh, tämä olikin sitten hyvin... erilainen. Luonnehtisin ehkä tätä vähän sellaiseksi synkäksi romantasiaksi vaikka ei tämä siis mistään synkimmästä päästä ainakaan minusta ole. Tässä kuitenkin ihan ahkeraan leikitellään erilaisilla fobioilla, peloilla ja väkivaltaisuuksilla, kirjan päähenkilö joutuu kokemaan jos jonkinlaista haastetta matkallaan kohti voittoa ja siinä välillä hän sitten sortuu pienille fuckfesteille erään ihan kivan sutjakan haamumiehen kanssa, joka osaa kyllä olla aikamoinen flirtti. Mikä voisi mennä vikaan? Oli jotenkin hieno ja erilainen twisti, että kirjaiija oli tuonut hiukan pakko-oireista häiriötä mukaan päähahmoon (josta hän ilmeisesti itse kärsii) ja tämä näkyi kirjan sivuilla monin eri tavoin ja auttaa ehkä avaamaan joillekin mistä tässä oireilussa on kyse. Tämä oli synkkä, tämä oli melko kevyttä tarinankerrontaa ja tässä oli kyllä yllättävän paljon spicya, mikä siis minua ei haitannut kyllä yhtään, mutta kun otti tämän kirjan käteen niin ei tiennyt kyllä yhtään mitä odottaa. Tarinan kerronnallisesti tämä ei ehkä ole sieltä syvällisemmästä päästä ja mennäänhän tässä juonen kanssa aikamoista haipakkaa, ja pisteet kotiin, että loppuun on vielä jätetty pientä twistiä mitä en ainakaan itse osannut odottaa, mutta kaiken kaikkiaan minusta tämä oli ihan viihdyttävä nopeasti luettava synkkä tuotos, jossa oli taikuutta ja taikavoimia, ja joka vähän järisyttääkin. Viihdyin!
Pettymysten pettymys! Olin odottanut tätä kirjaa pitkään ja hartaasti. Valitettavasti tarina ei nyt sytyttänyt lainkaan. Kerronta on jollakin tavalla pintapuolista. Kuvaukset fantasiamaailmasta ja tehtävistä joihin päähenkilö joutuu ei ole kirjoitettu kekselijäästi. Juonenkäänteet ovat kohtuullisen helposti ennalta-arvattavia.