Mulgaratin raivo
Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Ulla Lempinen. Sidottu.
Mallory, Jared ja Simon Grace tuskin aavistivat, millaiseen seikkailuun he joutuivat muutettuaan yhdessä äitinsä kanssa Lukkivyöryn kartanoon. Jotain vieläkin jännittävämpää on edessä, sillä viisiosainen sarja lähestyy nyt hurjaa huipennustaan.
Kun Mallory on pitkän kamppailun jälkeen pelastettu kääpiöiden kynsistä, lapset palaavat väsyneinä kotiin. He ovat viimein valmiita kertomaan äidille haltioista, mörköpeikoista ja Haltijakirjasta, jota kaikki tavoittelevat keinoja kaihtamatta. Kartanossa heitä odottaa kuitenkin melkoinen yllätys.
Lukkivyöry on sotkettu perinpohjin, ikkunat rikottu ja sohvalla värjöttelee pikkutonttu Yks'tikki. Pian selviää, mitä hän tarkoittaa synkillä sanoillaan:
”Minä taistelin kovin,
mutta kestin vain tovin. (…)
Pelkät peikot vielä rökitän, niin luulin.
Hirviö vain ilkkui halveksuvin huulin.”
Muodonmuuttajahirviö Mulgarat ja mörköpeikot ovat kaapanneet äidin!
Holly Black
Holly Black (s. 1971) on yhdysvaltalainen kirjailija. Nuorena hän harrasti roolipelejä, punkrokin kuuntelua ja kirjoittamista. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli pelialan lehdessä New Yorkissa. Vuonna 1999 hän meni naimisiin Theo Blackin kanssa. Lehtityössään hän tapasi taiteilija Tony Diterlizzin, jonka kanssa alkoi kirjoittaa vuonna 2003. Hänen teoksiaan on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta.
Spiderwickin kronikat
"Viisiosainen seikkailusarja Spiderwickin kronikat on jännittävää luettavaa kaikille nuorille fantasian ystäville."
Alasarja Spiderwickin kronikat II
Tämä on koko sarjan paras osa ja tällä kertaa pidempi. Tuli ehkä hieman surullinen mieli kun tämä oli sarjan viimeinen kirja ja siinä seuraavassa sarjassa on eri hahmot eikä näitä samoja.