Mallioppilaat
Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Ulla Selkälä. Päällyksen kuva: Craig White. Sidottu.
Mallioppilaat vie kloonityttö Amyn keskelle outoja tapahtumia.
Amyn parhaat ystävät Tasha ja Eric sekä muutkin Parksiden koulun oppilaat muuttuvat yhtäkkiä aivan kummallisiksi. He ovat kohteliaita ja hyvätapaisia, eivät melua tunneilla ja tekevät kiltisti läksynsä. Kaikki ovat kuin hypnoosissa tai unessa. Ainoa mikä heitä enää kiinnostaa on tv:n teinisarja Cherry Lane ja muodissa olevat suklaakuulat, joita he imeskelevät vimmaisesti.
Amy huolestuu tilanteesta ja päättää selvittää, mistä on kyse.
Marilyn Kaye
Marilyn Kaye on syntynyt Connecticutissa Yhdysvalloissa 1949. Nykyään hän asuu osan vuotta New Yorkissa ja osan Pariisissa. Kirjailijalla ei ole omia lapsia. ”Elämässäni on kuitenkin paljon lapsia – kummilapsia ja sisarusten lapsia.” Kaye työskentelee St. Johnin yliopistossa informatiikan apulaisprofessorina. Aikaisemmin hän on hoitanut koulukirjastoa, arvostellut lasten ja nuorten kirjoja eri lehtiin ja opettanut yliopistossa. Harrastuksikseen hän kertoo lukemisen, taidenäyttelyt, matkustelun, ranskan kielen, elokuvat sekä ”ystävien hankkimisen ja säilyttämisen”.
Ensimmäisen nuortenromaaninsa kirjoittamisen Kaye aloitti vuonna 1980. Suomessa Marilyn Kaye tunnetaan Replica-sarjastaan.
Minulle oli suositeltu Replicoita jo jonkin aikaa, joten tartuin toimeen ja lainasin tämän. Ja kai se, että olen lukenut kaikki mahdolliset Replicat, kertoo kirjasta jotain. Ymmärsin tarinan ihan hyvin vaikken ollut lukenut aiempia osia. Replicat eivät ole mitään huippulukemista, lyhyitä, kevytmielisiä mutta sujuvaa ja nopeasta, mielellään luettavaa tekstiä. Tämä kyseinen kirja sisältää oikein onnistuneen juonen, ja on oikeastaan hauska. Mutta miksi 2 pistettä? Kun ei tämä niin hyvä ollut. Hyvä kirja edellyttää syvyyttä ja sulavuutta, niitä ei mielestäni tästä kirjasta löydy. Suosittelen silti niille, jotka ovat muistakin Replicoista pitäneet. Jos olet tyttö ja tykkäät scifimäisestä tyylistä - suosittelen!