Viidakkokirjat
Alkuteokset The Jungle Book, 1894 ja The Second Jungle Book, 1895.
1. laitos: Indian viidakoista 1–2. Suomentanut Helmi Krohn. Otava, 1898 (1. osa) ja 1909 (2. osa).
2. laitos: Viidakkopoika (valikoima). Suomentanut Väinö Hämeen-Anttila. Karisto, 1909.
3. laitos: Viidakon kirja (vain 1. osa). Suomentanut Kyllikki Wehanen. Kustannusliike Nide Oy, 1948.
4. laitos: Viidakkokirjat. Suomentaneet Eila Pennanen ja Juhani Jaskari. WSOY, 1965.
5. laitos: Viidakkokirja (vain 1. osa). Suomentaneet Ilkka Rekiaro ja Riku Juti. Kirjalito, 1992.
Seikkailukirjojen ja eläintarinoiden unohtumaton klassikko.
Susien kasvatiksi joutuvan ihmislapsi Mowglin ja kumppanien ihmeelliset seikkailut viidakon villissä maailmassa ilmestyivät ensimmäisen kerran vuosisadan vaihteessa. Jännittävien viidakkotarinoiden kiehtovuus ei ole liki sadan vuoden aikana haihtunut mihinkään: Kipling lumoaa edelleen sekä pienet että isot lukijansa!
Rudyard Kipling (1865–1936) syntyi Bombayssa. Käytyään koulunsa Englannissa hän palasi Intiaan, jossa ryhtyi lehtimieheksi ja sittemmin kirjailijaksi. Tunnustuksena menestyksekkäästä työstään hän sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 1907.
Rudyard Kipling
Rudyard Kipling (1865–1936) oli brittiläinen kirjailija, runoilija ja toimittaja. Hänet tunnetaan parhaiten lastenkirjastaan Viidakkokirja (1894) ja intialaisesta vakoiluromaanista Kim (1901).
Kiplingin tuotanto on laaja ja monipuolinen. Häntä on kutsuttu yhdeksi suurista novellitaiteen luojista. Kipling sai ensimmäisenä englanninkielisenä kirjailijana Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1907.
Kipling syntyi Bombayssa Brittiläisessä Intiassa ja kävi koulunsa Englannissa. Vuonna 1882 Kiplingistä tuli lahorelaisen paikallislehden toimittaja. Kiplingin ensimmäinen proosakokoelma julkaistiin 1888 ja seuraavana vuonna hän muutti Lontooseen. Kipling jatkoi kirjoittamista 1930-luvulle, mutta hänen yhteiskuntapoliittisia näkemyksiään alettiin siirtomaa-ajan jälkeen pitää vanhanaikaisina. Teosten intialaisten kuvausta on myöhemmin arvosteltu syrjiväksi. Kipling tunnetaan silti erityisesti englanninkielisessä maailmassa yhtenä lastenkirjallisuuden suurista nimistä ja lahjakkaana tarinankertojana.