Rintsikoita ja luudanvarsia
Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu.
2 siskosta + taikavoimat = teininoituutta parhaimmillaan
14-vuotias Rachel saa tietää, että hänen äitinsä ja pikkusiskonsa Miri ovat noitia. Mikä huutava vääryys! Miksei hänkin saanut taikavoimia, joilla voisi loihtia itsensä koulun suosikkitytöksi ja siisteimmän pojan kainaloon. Sisarellista apua on kuitenkin luvassa, äidin kielloista huolimatta. Onhan tytöillä yhteinen vihollinen, isän uusi naisystävä, josta molemmat haluavat eroon ennen kovaa vauhtia lähestyviä häitä. Siispä taikomaan... Miri vain ei vielä hallitse magian maailmaa, joten tiedossa on monenmoista kommellusta ja kiusallista tilannetta, kun keltanokkainen noitaneiti sekoaa loitsuissaan.
Jos minä osaisin taikoa, muuttaisin heti viikonloput seitsemänpäiväisiksi. Eikä koulua olisi ollenkaan. Tiedot ladattaisiin suoraan aivoihin. Mutta… missä me tapaisimme poikia, jos koulua ei olisi?”
”Uskomattoman hauska.” – Kirkus Reviews
”Jokaisella taialla on hilpeät seurauksensa.” – Teen People
Sarah Mlynowski
Sarah Mlynowski (s. 1977) on kanadalaissyntyinen romantiikan- sekä lasten- ja nuortenkirjailija.
Sarah Mlynowski on romantiikkakirjailija Elissa Ambrosen tytär. Mlynowski opiskeli englanninkielistä kirjallisuutta McGillin yliopistossa Montrealissa. Myöhemmin hän muutti Torontoon työskentelemään Harlequin-kustantamossa. Hän hyödynsi kokemuksiaan romantiikan julkaisemisessa kirjoittaessaan esikoisromaaniaan. Teos ilmestyi 2001 ja oli kansainvälinen menestys. Kun hänen toinenkin romaaninsa myi hyvin, Mlynowski muutti New Yorkiin Yhdysvaltoihin ja alkoi kirjoittaa päätoimisesti. Hän avioitui vuonna 2004 ja pariskunnalla on kaksi tytärtä.
Rachel
Sarjalla ei ole virallista suomenkielistä nimeä. Alkuperäinen nimi on All About Rachel Trilogy, laajennetussa muodossaan Magic in Manhattan Series.
Kirja on kirjoitettu hauskalla tavalla. Pidin juonen kulusta, ha idea on hauska. Suosittelen tytöille!
Tämä kirja-sarja oli hulvattoman hauska lukukokemus. Lainatessa kirjaa epäilin vähän, kirjan nimi oli hyvin lutoaantyöntävä, mutta itse tarina oli jotain aivan muuta. Monta kertaa sain nauraa vedet silmissä Rachelin töppäyksille. Sarja ei missään vaiheessa tylsistynyt ja aina kun olin yhden kirjan lukenut, oli pakko saada seuraava osa.
Samaa linjaa täälläki päin, nauraa sai aivan vedet silmissä. Tämä kirja on sellasta lepposta luettavaa esim. vaikka rannalle tai toki sateisina ja tylsinä päivinä. :D
Kirja oli hauska ja erilainen, se on juuri sellaista helposti samastuttavaa kirjoitelmaa, jota lukiessa ei tarvitse paljoa ajatella.
Tätä kirjaa lukiessa saa varautua nauramaan -ja kunnolla. Sarah Mlynowskin Rintsikoita ja luudanvarsia on hilpeä ja kekseliäs vastapaino J.K.Rowlingin Harry Potter-kirjoille. Kirjan juoni oli humoristinen ja hauska: mitä käy, kun tavallinen teinityttö saa tietää äitinsä ja sisarensa olevan noitia, mutta onkin itse vain normaali? Oivaa kesälukemista! Arvosana: 9