Lähimetsässä
Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Heidi Nieminen. Kannen kuva: Petri Hiltunen. Sidottu.
Gary Leger luuli, että elämä todella alkaisi collegen jälkeen mutta toisin kävi. Kaikki on harmaata ja tylsää. Mutta kun hän kerran kävelee läheiseen metsään, hän huomaa olevansa fantasiamaailmassa, jossa haltiat, kääpiöt, noidat ja lohikäärmeet asuvat...
Gary huomaa, että hän on ainoa, joka voi kantaa maan kadonneen sankarin sotisopaa ja käyttää hänen legendaarista peistään. Garysta tulee Keihäänkantaja. Jos hän ei käytä peistään, hän ei voi koskaan enää palata kotiin...
Keihäänkantajan taru käyttää taitavasti hyväkseen kelttiläistä tarustoa ja on menestyskirjailija R. A. Salvatoren menestykseikkäimpiä fantasiasarjoja.
R. A. Salvatore
Robert ”Bob” Salvatore syntyi Massachusettsissa Yhdysvalloissa vuonna 1959. Salvatoren rakkaus fantasiakirjoihin alkoi hänen toisena yliopistovuonnaan, kun hän sai J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -kirjan joululahjaksi. Heti tämän jälkeen Salvatore vaihtoi pääainetta informaatiotekniikasta tiedotusoppiin ja suoritti kandidaatin arvon tiedotusopissa Fitchburgin yliopistossa vuonna 1981. Tämän jälkeen hän jatkoi vielä kandidaatin tutkintoon englannin kielessä.
Keihäänkantajan taru
"Keihäänkantajan taru käyttää hyväkseen kelttiläistä tarustoa ja on R. A. Salvatoren menestyksekkäimpiä fantasiasarjoja."
Keihäänkantajan taru sisältää 3 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.
Kirja-arvioita
Kuuntelin tuossa taannoin Tähtivaeltajan kolmannen podcastin, jossa käsiteltiin perusfantasiaa. Vaikka R.A. Salvatoreen suhtaudutaan usen hiukan vähätellen ja naureskellen, niin juuri perusfantasiaa hän tuottaa oikein hyvin. Sitä edustaa tämäkin kirja, joka avaa Keihäänkantajan tarun.
Tarina kulkee ehkä hiukan liiankin nopeasti eteenpäin juonen edetessä melko kaavamaisesti. Dialogi on toisinaan aika lapsellista ja taistelukohtauksien kuvaukset ovat piinallisen epäuskottavaa luettavaa. Yksinkertaisessa juonessa on kuitenkin oma viehätyksensä ja aika useasti kirjan tapahtumat onnistuvat naurattamaan huumorillaan. Tätä voisi hyvin verrata Dungeons & Dragons -leffaan, niin hyvässä kuin pahassakin.