Risingshadow

Myyttihovi #4 / 5 ✓
Käärmekonnun salaisuudet (Myyttihovi #4) - Brandon Mull
★ 8.86 / 91
112314546472481494310

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Maria Lyytinen. Sidottu.

Pelko saattaa joskus olla paras kannustin…

Kun Sfinksi paljastui Iltatähden killan johtajaksi, kaikki killan toiminta näytti lakkaavan. Sitten Kendra kidnapataan, mutta hänen kaksoisolentonsa herättää kummastusta ympäristössään. Oikea Kendra sen sijaan saa tietää, että Sfinksi on onnistunut hankkimaan käsiinsä Okuluksen, kaikennäkevän silmän. Jos kilta oppii vielä hallitsemaan tätä maailman mahtavimpiin kuuluvaa taikakalua, loppujen kolmen esineen löytäminen, demonivankilan avaaminen ja pimeyden voitto Myyttihovista ovat silkkaa lastenleikkiä.

Aina niin arvaamaton Vanessa auttaa Kendran pakoon ja Salaisuuksien kirjan vihjeiden jäljille. Kurittoman Seth-veljen nokkeluutta taas tarvitaan, kun Aamunkoiton ritarit valmistautuvat ennennäkemättömiin vaaroihin. Avain kaukaiseen aarreholviin odottaa vain löytäjäänsä lohikäärmeiden asuinsijoilla – mutta kilpajuoksu sinne on armoton!

Yhdysvaltalaisen Brandon Mullin kiehtovassa fantasiasarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Myyttihovi (2010), Iltatähden kilta (2010) ja Varjoruton kosketus (2011).

”Ehdottomasti suositeltavaa lukemista kaikille aina teini-ikäisistä aikuisiin saakka.” – Marjo Pihlajaniemi, Ilta-Sanomat (sarjan edellisestä osasta)

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuus
Julkaistu: maaliskuu 20, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Secrets of the Dragon Sanctuary
Kirja-arviot ja kommentit (11)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
★ 9.22 / 23
Käärmeenlumooja (Faunoidit #1)
★ 8.80 / 266
Uinuvien kirjojen kaupunki (Zamonia)
★ 8.76 / 101
Skandar ja yksisarvisvaras (Skandar #1)
★ 8.76 / 12
Liikkuva linna (Howlin maailma #1)
★ 8.66 / 355
Varjojen kaupungit I–III (Varjojen kaupungit)
★ 8.64 / 88
Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää (Zamonia)
★ 8.64 / 142

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Brandon Mull

Brandon Mull (s. 1974) on yhdysvaltalainen fantasiakirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten lapsille ja nuorille suunnatusta Myyttihovi-sarjastaan. Mullin suurimmat innoittajat ovat olleet J. R. R. Tolkien, C. S. Lewis ja J. K. Rowling.

Mull on toiminut useissa ammateissa ja valmistunut Brigham Youngin yliopistosta Utahissa. Hän palveli kahden vuoden ajan MAP-kirkon lähetyssaarnaajana Chilessä. Hänellä on yksitoista lasta kahdesta avioliitosta.

Mullin kirjoja on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta.

Lähteitä

Wikipedia

Myyttihovi

Myyttihovi sisältää 5 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Myyttihovi (Myyttihovi #1)
★ 8.16 / 165
Iltatähden kilta (Myyttihovi #2)
★ 8.38 / 108
Varjoruton kosketus (Myyttihovi #3)
★ 8.68 / 95
Käärmekonnun salaisuudet (Myyttihovi #4)
★ 8.86 / 91
Demonivankilan avaimet (Myyttihovi #5)
★ 8.98 / 91

Kirja-arviot ja kommentit

21.08.2012
JJJ777 avatar
JJJ777
Kirjoja 60, Arviot 9
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Hei! Kirja on mahtava, kannattaa lukea! Kirjasarja on yksi parhaista joita olen lukenut! (olen lukenut monta eri kirjasarjaa) Kirjasarja voisi olla paras lukemani, mutta pettureita on ollut mielestäni liikaa. Navarogin kuolema on hieman tylsä, koska joku pikkulohikäärme syö hänet. Odotan innolla viimeistä osaa, joka on toivottavasti sarjan paras osa.

01.08.2012
Melonny avatar
Melonny
Kirjoja 34, Arviot 6
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Loistavia kirjoja! Nää vaan paranee loppua kohti. Ei näistä muuta voi sanoa!

10.07.2012
Sigrid avatar
Sigrid
Kirjoja 37, Arviot 11
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Minä pidin tästä kirjasta mm.(ja myyttihovi- sarjasta ylipäätään) sen nopea tempoisen kerronnan takia. Tässä kirjassa oli juuri sopivasti fantasiaa: paikat ja hahmot olivat juuri sopivan ylimaallisia ollakseen tosia. Kirjaa suosittelen kaikille fantasian ystäville

06.12.2023
Pinkki Lady avatar
Pinkki Lady
Kirjoja 168, Arviot 33
Sisältää juonipaljastuksia

Kirja oli mahtava ja tykkäsin kun Seth pääsi loistamaan kunnolla uusilla kyvyillään! Tykästyin kirjassa Raxtukseen se oli mielestäni ihana ja herttainen hahmo. Gavinin todellisuus ja petos kirjan loppupuolella yllätti todella sekä kirjan loppu.

26.11.2015
bambi avatar
bambi
Kirjoja 23, Arviot 23
★★★★★★★★★☆ 9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Woaahh, TAAS ihana osa!♥ kirja oli täynnä juonenkäänteitä ja yllättäviä kohtauksia, kaikinpuolin mahtava kirja! Ei pystynyt laskemaan käsistään, tykkäsin ihan sikana! Puoli tähteä putos pois koska loppu..GAVIN MIKSI, MIKSI SINUN PITÄÄ OLLA NAVAROG? Tuo kohtaus vähän romutti tota loppua koska Kendralla oli selviä tunteita Gavinia kohtaan ;-;. Mutta ei se paljoa haitannut, tosi hyvin kirjotettu ja suomennettu, hahmot on ihan loistavia! Pointsit Mullille, on taas onnistunut valtavan hyvin!

06.09.2014
Emili@ avatar
Emili@
Kirjoja 40, Arviot 9, Viestit 2
Sisältää juonipaljastuksia

Lisää Myyttihovia! Tämä osa on minun mielestäni varmaan koko sarjan paras. Koko kirja oli täynä toimintaa, odottamattomia juonenkäänteitä sekä tietysti taikuutta ja mystisiä olentoja. Kendran kidnappaus oli minusta aivan huikea avaus tarinalle, ja se miten muut olettivat tämän saaneen surmansa -vaikka todellisuudessa hänen tilalleen olikin vain vaihdettu pistoriini. Minusta se, että kendra lopulta pakeni sieppaajiltaan itse on äärettömän onnistunut valinta kirjailijalta. Tämä osa avaa minusta jotenkin "uuden luvun" koko sarjassa. Enää ei ole kyse pelkästään vain myyttihovin pelastamisesta vaan kokonaiskuva on ehtinyt jo hahmottua heidän lähdettyään epätoivoiselle maailmanpelastusmatkalleen myyttihovin ulkopuolelle. Pystyin samaistumaan Kendraan liiankin hyvin kohdassa, jossa hän valmistautui lähtemään käärmekontuun ja mietti näkisikö sukulaisiaan enää koskaan. Seth jatkaa vallattomuuksien keksimistä ja vahteeksi niistä koituu jotain hyvääkin. Minua vähän ärsyttää se, että Sethinkin on täytynyt saada jotain mystisiä voimia itselleen. Minusta se on jotenkin turhauttavaa ja liian hyvää "tuuria", että sisaruksista molemmat saavat osakseen lahjoja, joita kukaan ei ole saanut, eikä tekstin mukaan tule saamaan, itselleen tuhansiin vuosiin. En kuitenkaan keksi miten Sethistä olisi saatu enää juuri mitään irti jos hänet olisi jätetty ihan tavalliseksi kuolevaiseksi. Minusta tuntuu, että tällöin hänestä olisi tullut liiankin Warrenin kaltainen (joka on yksi suosikkihahmojani). Onneksi minä en joudu tekemään tällaisia vaikeita valintoja. Kokonaisuudessaan kirja on varmaan paras koskaan lukemani ja suosittelen sitä jok'ikiselle vähääkään fantasiasta kiinnostuneelle. Tämä sarja on juuri oikea mikäli olet vasta aloittamassa fantasiakirjojen läpikahluuta: Hyvin ja selkeästi kirjoitettu eikä sisältö ole liian raskasta.

16.03.2014
kirjafriikki blogi avatar
kirjafriikki blogi
Kirjoja 108, Arviot 16
★★★★★★★★★☆ 9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

pidän kovasti kaikista myytti hovi sarjan kirjoista. Pudotin puoli tähteä, koska en yhtään tykännyt siitä, että Gavin oli Navarog. Totta puhuen luulin aluksi, että se olisi Dougan. En kyllä tiedä miksi. Torina ja sfinxi ovat minusta pahuudestaan huolimatta mielenkiintoisia hahmoja. Tai ehkä juuri siksi. Suosittelen kirjaa ja koko sarjaa kaikille fantasiasta pitäville

20.03.2013
Indeed avatar
Indeed
Kirjoja 23, Arviot 14
Sisältää juonipaljastuksia

Yksi parhaimmista myyttihovi kirjoista? kyllä. Jäi vain harmittamaan kun Gavin muuttui Navarogiksi.. >-< mutta eise kirjan tunnelmaa pilaa! Lukekaa ihmeessä immeiset.

19.03.2013
Lumiruusu avatar
Lumiruusu
Kirjoja 115, Arviot 4, Viestit 1
Sisältää juonipaljastuksia

Myyttihovi -sarja on kokonaisuutena todella hyvä, ja itse pidän kovasti näistä kirjoista! Niitä ei voi laskea kädestä, on pakko lukea yhdeltä istumalta. Tarina salaisista luonnonpuistoista tuntuu hyvin uskottavalta, sillä niissä tapahtuvat asiat eivät näy muulle maailmalle. Joten on helppo ajatella, että ehkäpä niitä on tuolla jossain.. Tätä kirjaa odotin varsinkin innolla, koska halusin tietää miten Kendran ja Gavinin suhde kehittyy, mutta sitten... voi kirosana sentään! En tykännyt yhtään siitä, että Gavin paljastui demoniprinssiksi, ja siksi pudotin yhden tähden pois. Myös se, miten helposti Kendra ja kumppanit muuten tuntuivat selviävän esimerkiksi hydrasta, oli hieman epätodellista, mutta ei mielestäni häiritsevää. Sethin uudet kyvyt kuitenkin paikkasivat hiukan ärsytystä (Gavin asian suhteen), sillä Seth on lempihahmolistani kärjessä, ja minua kiinnostaa miten hän kykyjään käyttää viimeisessä osassa. Tuota yhtä suurta epäkohtaa lukuunottamatta jälleen todella oniistunut jatko-osa Mullilta.

28.07.2012
EndlessMoment avatar
EndlessMoment
Kirjoja 100, Arviot 11, Viestit 33
Sisältää juonipaljastuksia

Kirja oli hyvä, lukuunottamatta noin 30 viimeistä sivua. Alku seurasi mukavasti hieman erillaista kaavaa kuin aikaisemmat sarjan kirjat. Mutta se loppu!!! Ette ole tosissanne!! Gavin, yksi lempihahmoistani paljastuu Navarogiksi, se vei pohjan seuraavalta kirjalta, koska oli tehty selväksi, että Kendra pitää hänestä, ja nyt kaikki romuttui :(( En voi kuin sanoa, että mielestäni Mull teki SUUREN virheen.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja